InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning kulturistu XXXII. – Juan Morel a dvojfázový tréning nôh

04. marca 2020

Má svoje korene v Dominikánskej republike, ale prerazil v Spojených štátoch amerických, kde sa zaradil medzi najznámejších profesionálnych kulturistov. Reč je o Juanovi Morelovi, po ktorého tréningu chrbta sa teraz zameriame na tréning nôh.

Keďže dvojnásobný víťaz New York Pro a Toronto Pro, ako aj vlaňajší víťaz juhoamerického Arnold Classic zvykol trénovať veľmi intenzívne, ale v sezóne 2018 zvoľnil, ubral na váhach a robil viac opakovaní. Vynieslo mu to druhý torontský titul.

Morel nohy precvičuje dvakrát týždenne (typicky v stredu a v sobotu) a aby venoval dôkladnú pozornosť ich prednej i zadnej časti, cvičí ich dvakrát denne – doobeda precvičí štvorhlavý sval stehna, neskôr popoludní hamstringy. Verí tiež, že cvičenie dvakrát denne viac stimuluje rastový hormón.

Článok pokračuje pod reklamou


V stredu v doobedňajšom tréningu, ktorý štartuje zväčša okolo jedenástej, kladie dôraz na Leg Press, ale cvičí aj hacken drepy a predkopávania. Okolo piatej popoludní príde rad na tréningovú jednotku, ktorá je len o variáciách zakopávaní.

Streda - doobeda
Cvik Série Opakovania
Leg Press 6 15-20
Hacken drepy 5 12-18
Predkopávanie 6 20-30
Leg Press (vertikálne) 4 15-20
Leg Press jednou nohou 4 12-15


Streda - popoludní
Cvik Série Opakovania
Zakopávanie v ľahu 4 15-20
Zakopávanie v sede 4 15-20
Zakopávanie jednou nohou v stoji 4 12-15
Zakopávanie v sede 1 zhadzovaná do zlyhania

V sobotu má iné tréningy. Ten popoludňajší sa opäť točí okolo zakopávaní, ale v inom poradí. Doobeda však už cvičí len tri cviky a to dva – predkopávania a leg press – spája do supersérie. Po nej už odcvičí len drepy na Smithovom stroji.

Sobota - doobeda
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Predkopávania
Leg Press
8
20-30
15-20
Drepy na Smithovom stroji 4 12-15


Sobota - popoludní
Cvik Série Opakovania
Zakopávanie v sede 4 12-15
Zakopávanie jednou nohou v stoji 4 12-15
Zakopávanie v sede 4 12-15
Zakopávanie v ľahu 4 12-15

Po každej tréningovej jednotke urobí ešte štyri série výponov v stoji po 20-30 opakovaní, aby zaťažil aj lýtka.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist