Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
Vyhľadávanie MENU
 
 
Reklama:
Výživa 17. 03. 2020

Zdravé raňajky a dezert: Recepty z jabĺk a ovsených vločiek

ikonka
Máte radi jablká a chcete využiť ovsené vločky? Prinášame vám dva recepty, v ktorých budú tieto ingrediencie zohrávať hlavnú úlohu. Oba budú skvelé ako sladké maškrty. Jeden sa hodí viac na raňajky, druhý viac ako dezert. Plusom je, že ich príprava nie je komplikovaná.

Nie len pre raňajky: Muffiny s ovsenými vločkami a jablkami

Budeme potrebovať:
2 a pol šálky ovsených vločiek, 1/2 čajovej lyžičky drvenej škorice, 1/2 čajovej lyžičky muškátového oriešku, 1/2 čajovej lyžičky práčku do pečiva, 1/2 čajovej lyžičky soli, 1 šálku nasekaných pekanových orechov, 1/4 šálky olivového oleja, 1/3 šálky zahriateho medu, 2 väčšie vajcia, 1 čajovú lyžičku vanilínového extraktu, 3/4 šálky nesladeného mandľového mlieka, 2 jablká (Granny Smith), ošúpané a nakrájané na malé kocky.

Postup:
Pripravíme si formu na 12 muffinov a vložíme do nej papierové košícky na muffiny. Rozmixujeme si na veľmi drobno 1 šálku ovsených vločiek (až na múčku). Umiestnime ich do veľkej misy. Pridáme muškátový oriešok, škoricu, prášok do pečiva, soľ a polovicu pekanových orechov. Premiešame. V menšej miske si vymiešame olivový olej a med, potom vmiešame vajcia, vanilkový extrakt a mandľové mlieko. Mokré ingrediencie pridáme do suchých a miešame, kým sa nespoja. Potom pridáme jablká a zvyšok ovsených vločiek. Zľahka premiešame a hmotu dáme do pripravených košíčkov vo forme. Na vrch posypeme zvyšné pekanové orechy. Pečieme na 190 stupňoch Celzia asi 20 až 25 minút.

Dezert: Jalbká plnené ovsenou kašou s datlami

Budeme potrebovať:
1/2 šálky uvarenej ovsenej kaše, 1/4 šálky opražených a nasekaných lieskových orechov, 5 vykôstkovaných a nasekaných datlí, 1 polievková lyžica javorového sirupu, 1/4 čajovej lyžičky muškátového orieška, 4 jablká, 1/2 šálky jablčného džúsu, štipka soli.

Postup:
Zmiešame uvarenú ovsenú kašu s lieskovými orechmi, datlami, javorovým sirupom, muškátovým orieškom a štipkou soli. V strede jablka urobíme dieru hlbokú asi tri štvrtiny výšky jablka (prácu uľahčí vykrajovač na melón). Do diery natlačíme pripravenú zmes. Umiestnime jablká na pekáč, nalejeme okolo nich jablkovú šťavu, prikryjeme alobalom a pečieme na 190 stupňov Celzia asi 45 až 60 minút. Po upečení a vychladnutí môžeme na jablka dať aj šľahačku.

Letný režim so „zabudnutými“ článkami končí 31. augusta. Potom prídu opäť na rad úplne nové články.


Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Mohlo by vás zaujímať:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
E-knihy zadarmoKontaktReklamaCookies a os. údaje
Nájdete nás aj na Facebooku Nájdete nás aj na Instagrame




© 2013 - 2020 SlovakFitness.sk TOPlist