InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Suplementy, ktoré vám pomôžu zvýšiť testosterón

07. októbra 2020
Suplementy, ktoré vám pomôžu zvýšiť testosterón
Testosterón je mužský pohlavný hormón, ktorého nedostatok vedie nie len k nižšiemu libidu u mužov, ale aj k zníženiu potenciálu svalových a silových prírastkov.

Tak, ako je dobré dať si do poriadku životný štýl a stravu, podporiť hladinu tohto hormónu by ste si mohli aj cez radu doplnkov výživy, ktoré sú dostupné a efektívne. Fungujú však len vtedy, ak si neškodíte na iných „frontoch“.

Týchto šesť suplementov má vedecky preukázané pozitívne účinky na rast hladiny testosterónu:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Tribulus Terrestris – využíval sa stáročia v antickom Grécku, v Indii či v Afrike. Tento prírodný produkt využíva mnoho športovcov na to, aby si zvýšili hladinu testosterónu.

2. Citrát zinočnatý – suplementácia zinkom vo veľkej miere podporuje hladinu testosterónu už po šiestich týždňoch užívania. Denne by ste však nemali prijať viac ako 40 mg.

3. Ženšen – extrakt zo ženšenu priamo stimuluje centrálny nervový systém a gonádové tkanivá, čím u mužov podporuje libido i testosterón.

4. Senovka grécka – austrálski výskumníci zistili, že muži vo veku 25 až 52 rokov mali o 25 percent vyššie libido, ak šesť týždňov užívali dvakrát denne extrakt zo senovky gréckej ako tí, ktorí konzumovali len placebo.

5. Vitamín D – tento vitamín sa prirodzene získava o niečo ťažšie, a preto sa hodí prijať ho vo forme doplnku výživy, ktorý vám nie len zvýši hladinu testosterónu, ale pomôže aj s rozvojom a kvalitou spermií.

6. Horčíkový olej – už za pomerne rýchly čas dokáže stimulovať zvýšenie hladiny testosterónu. Taktiež vám však dodá silu a skráti čas potrebný na regeneráciu svalov.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist