InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Supersetmi k svalnatejšiemu chrbtu za menej času

Autorka: Lucka  /   13. februára 2021
Supersetmi k svalnatejšiemu chrbtu za menej času
Hľadáte spôsob, akým v čo najkratšom čase dosiahnuť výsledky pri snahe budovať vyšportovanejšie telo s väčšími svalmi chrbta? Ak sa nebojíte supersérií, skúste využiť tento pomerne rýchly tréning.

Chrbát si z vás hneď po nohách vyžiada asi najviac, pokiaľ ide o tréning. Nanešťastie však nie každý a nie vždy má dostatok času na to, aby tejto veľkej svalovej skupine venoval hodinu svojho času. Vtedy sú práve supersérie vhodným nástrojom na skrátenie cvičenia.

Pod supersériou rozumieme to, keď vykonáte dva cviky po sebe bez prestávky. Potom si dáte prestávku a zopakujete supersériu. Opakujete ich, kým nedosiahnete predpísaný počet sérií a idete na ďalšiu kombináciu cvikov.

Článok pokračuje pod reklamou


V tomto tréningu, ktorý trvá len 30 minút, vykonáte dokopy len 12 supersérií. Bude pozostávať z troch kombinácií cvikov, ktoré budete robiť po štyri série. Opakovania medzi nimi držte pod 60 sekundami a pred samotným cvičením sa nezabudnite 5-10 minút zahrievať ľahkým kardiom a dynamickým strečingom.

V prvej kombinácii spojíme zhyby so širokým úchopom a predklony s veľkou činkou (good morning), ktoré budeme vykonávať v 10 opakovaniach. Ak nedokážete urobiť toľko zhybov, urobte ich toľko, koľko zvládnete. Ak ich však neurobíte aspoň 5, využite ako alternatívu sťahovania hornej kladky k hrudníku.

Druhá kombinácia pozostáva z príťahov jednoručiek v predklone a zapažovanie vystretou rukou s jednoručkou v predklone. Tretia kombinácia z pulloveru s jednoručnou činkou a hyperextenzií na fit lopte (ak sú pre vás príliš ľahké, uchopte do rúk kotúč). V týchto dvoch supersériách budete robiť po 15 opakovaní.

Tréning chrbta s využitím supersérií
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Zhyby so širokým úchopom
Predklony s veľkou činkou (good morning)
4 10
Superséria:
Príťahy jednoručiek v predklone
Zapažovanie vystrenej ruky s jednoručkou v predklone
4 15
Superséria:
Pullover s jednoručkou na lavici
Hyperextenzie na fit lopte
4 15



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist