InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

9 tipov, ktoré vám pomôžu prestať s prejedaním

Autorka: Lucka  /   20. februára 2021
9 tipov, ktoré vám pomôžu prestať s prejedaním
Chute na jedenie môžu byť veľkou prekážkou vo vašej zdravej strave, čím komplikujú aj dosahovanie vašich fitness cieľov, najmä ak chcete schudnúť. Ako im zabrániť?

Týchto deväť tipov vám pomôže k tomu, aby ste prestali s nadmerným príjmom kalórií následkom prejedania:

1. Stravujte sa pravidelne – toto je snáď najdôležitejší bod, pretože ak jete pravidelne plánované jedlá, eliminuje sa tým riziko zvýšenia apetítu spôsobené dlhou prestávkou medzi jedlami. Nepreskakujte preto večeru ani raňajky a snažte sa jesť každé 2-3 hodiny.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Jedzte vlákninu i tuky – zdravých tukov sa nemusíte báť. Urobia vám službu tým, že vás udržia sýtych dlhšie. Rovnako funguje aj vláknina. Spolu vám dodajú aj postupne sa uvoľňujúcu energiu.

3. Vyhýbajte sa pokušeniu – identifikujte jedlá, ktoré vás stimulujú k prejedaniu. Ak ich už budete poznať, snažte sa im v čo najväčšej miere vyhýbať. Jedzte namiesto nich zdravšie alternatívy, ktoré sú bohaté na bielkoviny.

4. Nekupujte si nezdravé jedlá – ak nemáte nezdravé jedlo v kuchyni, chladničke či komore, tak si ho nebudete môcť tak ľahko dať pod zub. Preto choďte na nákup s cieľom kupovať len zdravé potraviny.

5. Umývajte si zuby po jedle – keď si zuby umyjete po jedle, nie len tým prospeje vášmu dentálnemu zdraviu, ale znížite riziko nadbytočného jedenia. Nechcete totiž tak skoro ničiť čerstvý a čistý ústa.

6. Nepodceňujte spánok – ľudia, ktorí sú nevyspatí, majú problémy s kontrolou svojho apetítu. Preto dbajte na dostatok kvalitného spánku a ak ste poobede unavení, na 20-30 minút si zdriemnite.

7. Obmedzte stres – ľudia v strese majú väčšiu tendenciu prikloniť sa k emocionálnemu jedeniu. Preto robte všetko preto, aby ste obmedzili napätie, ktoré cítite.

8. Rozptýľte sa – keď sa nudíte, máte tendenciu viac myslieť na jedlo. Preto sa rozptýľte niečím zaujímavým, knihou, upratovaním, rozhovorom s priateľom, maľovaním... Len neležte pred televíziou.

9. Pite veľa vody – keď ste smädní, už je neskoro. Piť by ste mali pravidelne a v dostatočnom množstve. Budete sa vďaka tomu cítiť aj sýtejší. A nepomýlite si smäd s hladom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist