InstagramFacebookYoutube
Výživa

Pripravte si ich večer na ráno: Tri skvelé recepty s ovsenými vločkami

09. apríla 2021
Pripravte si ich večer na ráno: Tri skvelé recepty s ovsenými vločkami
Ak viete, že budete mať rušné ráno, ako ideálny kandidát na rýchle raňajky sa hodia ovsené vločky. Aby ste neskončili len pri nich a jogurte, prinášame vám aj tri recepty, ktoré potešia vaše chuťové poháriky a možno dodajú aj pestrosť vašim hektickým raňajkám.

Všetky tri recepty si môžete veľmi jednoducho pripraviť už večer a ráno vám tak veľmi pohodlne dodajú dávku energie, ktorá vám vydrží niekoľko hodín. Taktiež vás pomôžu nasýtiť a podporia budovanie sily a svalov.

Ovsené vločky s dávkou čokolády

Prečo si na raňajky nepriať aj potešenie z čokolády? Tento recept na ovsené vločky vám bude pripadať ako príprava dezertu, no bude plný bielkovín, vlákniny a vitamínov. Podporí rast svalových objemov, ale ak je vašim cieľom chudnutie, nebude to pre vás ideálna voľba na každodenné raňajky. Obsahuje totiž veľa kalórií.

Článok pokračuje pod reklamou


Postup je veľmi jednoduchý – všetky ingrediencie zmiešame v jednej mise, tú utesníme a umiestnime na noc do chladničky. Konzumujeme studené alebo si pokrm môžete prihriať. A aké ingrediencie budeme zmiešavať? Polovicu šálky ovsených vločiek, jednu odmerku čokoládového proteínu, dve lyžice malých kúskov tmavej čokolády, polovica šálky nesladeného mandľové mlieka, jedna lyžica arašidového masla a jeden stredne veľký banán.

Vanilkovo-škoricové potešenie plné bielkovín

Ak hľadáte niečo vhodnejšie aj na udržiavanie hmotnosti alebo váhy, potom je tu recept, ktorý obsahuje polovicu kalórií, ako ten predošlý. Na bielkoviny je však stále bohatý. A stále je to veľmi chutná alternatíva, ktorá poteší každý deň v týždni.

Postup prípravy je rovnaký, ako u predošlého receptu a zaberie zhruba 10 minút. Tentoraz v sebe recept spája polovicu šálky ovsených vločiek, štvrť šálky gréckeho jogurtu, jednu odmerku vanilkového proteínu, polovicu šálky mandľového mlieka, polievkovú lyžicu vody a čajovú lyžičku škorice.

Tekvicovo-proteínové ovsené vločky

Zhruba 380 kalórií a 35 gramov bielkovín získane aj z tejto alternatívy. Vďaka tekvici získate aj viac vitamínov a horčíka, čo z tejto trojky recept robí asi najzdravšiu voľbu.

Aj do tretice sa všetky ingrediencie zmiešajú v miske, ktorú utesníte a dáte na noc do chladničky. Na recept potrebujeme polovicu šálky jemných ovsených vločiek, polovicu šálky nízkotučného mlieka, osminu šálky tekvicového pyré, osminu čajovej lyžičky škorice, čajovú lyžičku tekvicového korenia, jednu odmerku vanilkového proteínu a čajovú lyžičku vody.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist