InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Schudnite rýchlo: Tento tréning môžete robiť aj v obývačke

Autorka: Lucka  /   17. apríla 2021
Schudnite rýchlo: Tento tréning môžete robiť aj v obývačke
Nepotrebujete veľa času na to, aby ste absolvovali efektívny tréning. A nepotrebujete pre to ani absolvovať návštevu posilňovne. Jedným z dôkazov týchto tvrdení bude aj nasledujúci tréning, ktorým precvičíte celé telo a podporíte spaľovanie kalórií.

Tréning je vhodný pre všetky kondičné kategórie a je zameraný aj na spevnenie svalstva, no predovšetkým na budovanie kondície a podporovanie spaľovania tukov. Nevyžaduje si žiadne náčinie a jediné, čo budete potrebovať je prakticky len podlaha, stena a chuť cvičiť.

Ide o kruhový tréning, pri ktorom budete vykonávať všetky cviky po sebe bez prestávky. Až keď vykonáte ten posledný, potom si dáte priestor na vydýchanie sa v dĺžke 1 až 3 minút v závislosti od úrovne vašej kondičky. Dokopy vykonáte tri okruhy, čiže sekvenciu od prvého po posledný cvik vykonáte spolu trikrát. Odcvičiť sa to všetko dá za 15 minút.

Článok pokračuje pod reklamou


Tento tréning môžete využiť vtedy, ak nemáte dostatok času na váš bežný tréning, ale môžete si z neho urobiť aj pravidelnú súčasť vášho života. Keďže precvičuje celé telo, mal by sa vykonávať každý druhý deň, prípadne trikrát do týždňa s minimálne jednodňovou prestávkou medzi dvoma tréningovými jednotkami.

Súčasťou tréningu sú tieto cviky: drepy, drepy s výskokom, wall sit, výpady, vysoké kolená, kľuky a angličáky. Ich konkrétny rozpis aj s počtom opakovaní alebo dĺžkou vykonávanie nájdete v nasledujúcej tabuľke:

Kruhový tréning do obývačky
Cvik Opakovania
Vysoké kolená 20
Kľuky 5
Drepy s výskokom 10
Angličáky (burpees) 5
Výpady 10
Kľuky 5
Drepy 10
Kľuky 5
Výpady 5
Drepy 5
Kľuky 5
Drepy s výskokom 10
Wall sit 60 sekúnd
Vysoké kolená 20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist