InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Toto sú najbežnejšie chyby, ktorých sa dopúšťajú ženy v posilňovni

Autorka: Lucka  /   12. júna 2021
Toto sú najbežnejšie chyby, ktorých sa dopúšťajú ženy v posilňovni
Vďaka mnohým rokom, počas ktorých museli ženy čeliť dezinformáciám, sa veľká časť z nich stále stavia k cvičeniu tak, že sa pri ňom dopúšťajú stále rovnakých chýb. My vám ich identifikujeme, aby ste sa im mohli vyhnúť.

Nasledujúcich päť chýba vyplýva z nedostatku korektným informácií a nepochopením vplyvu silového tréningu na ľudské telo bez ohľadu na to, či ide o muža alebo ženu:

1. Vyhýbajú sa cvičeniu s činkami
Asi tá najčastejšia chyba je, že si ženy myslia, že pre ne je cvičenie o kardiu a činky patria do rúk mužov. To však nie je pravda. Ženy sa nechcú stať príliš svalnaté, a z toho pramení ich strach z posilňovania. Nie je však také ľahké nabrať svaly, ako si môžu myslieť. Navyše, činky vám pomôžu uľahčiť mnohé aktivity v bežnom živote, posilnia svaly a kosti, zvýšia sebavedomie a dokonca aj pomôžu pri chudnutí.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Venujú príliš veľa času a energie kardio tréningom
Ako už bolo písané, pre mnoho žien je cvičenie len o kardiovaskulárnom tréningu. Niektoré to robia s presvedčením, že tak schudnú a vytvarujú si svoje telo. S tým tvarovaním však pomôže len posilňovanie, ktorého sa tak boja.

3. Myslia si, že musia trénovať každý deň
Mnoho žien si myslí, že aby cvičili efektívne, tak musia cvičiť sedem dní v týždni. Mnohé sa boja toto, že ak si dajú voľný deň, tak prídu o výsledky, ktoré nadobudli predtým. To však nie je pravda a voľné dni vám dokonca pomôžu k efektívnejším výsledkom. Vaše telo ich potrebuje, aby sa zotavilo zo záťaže a bolo schopné budovať svaly či páliť tuky optimálne. Za týždeň vám stačia 2-3 silové tréningy.

4. Boja sa intenzity
Už aj keď sa odhodlajú k cvičeniu s činkami, stále dokola ich uvidíte s ľahkými jednoručkami v rukách. Ľahké váhy a vysoké počty opakovaní však nie sú až také efektívne, ako ťažšie váhy a nižšie počty opakovaní, pokiaľ vám nejde výhradne o výdrž. Ani ženy sa nemusia báť intenzity, len sa k nej dopracujte postupne. Každým tréningom záťaž po troške zvyšujte.

5. Vzdávajú sa príliš skoro
Ženy často vidia fotky, ako niektorá dáma vyzerala pred transformáciou a potom po transformácii. Keď však ony nedosahujú podobné výsledky, majú tendenciu to s cvičením vzdať. Treba si však uvedomiť, že nie každý robí pokroky rovnakým tempom. Nepristupujte k cvičeniu tak, že vám prinesie rýchle výsledky. Musíte cvičiť s trpezlivosťou a popritom oceňovať všetko, čo vám dáva. Nie len zmeny postavy, ale napríklad aj posilňovanie zdravia.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist