InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Ako tráviť čas s deťmi počas letných prázdnin?

Autor: PR článok  /   16. júna 2021
Ako tráviť čas s deťmi počas letných prázdnin?
Ak si chcete počas letných prázdnin s deťmi dobre oddýchnuť a zrelaxovať, choďte do prírody. Aktívny pohyb a športovanie v prírode posilní všetkým členom rodiny kondíciu a prevetrá hlavu tým najlepším spôsobom.

Potrebujete vypnúť a načerpať novú energiu? Letná príroda a šport sú najvhodnejšími relaxačnými prostriedkami, ktoré môže rodina v čase voľna na svoju regeneráciu využiť. Blahodarné účinky zelene a pohybu pocíti každý, kto pravidelne chodí do prírody a kto pravidelne športuje. A pokiaľ navštívite aj obzvlášť zaujímavé či nevšedné miesta, tie si nezabudnite zvečniť na spoločnej rodinnej fotografii. Fotorámiky s fotkami z dovoleniek obvykle patria k tým najkrajším rodinným spomienkam.

Turistika a cyklistika

Športovanie posilňujete svalstvo, zlepšujete pohyblivosť kĺbov, podporuje imunitný systém, dýchanie a trávenie. Bežná chôdza v prírode zregeneruje nielen telo, ale aj psychiku – dodá pohodu a rovnováhu. Odbúra stres, zlepší pamäť a tvorivosť. Turistika má okrem zdravotnej funkcie aj pozitívny spoločenský význam, ak sa na ňu vyberiete vo väčších skupinkách. No pokiaľ dávate prednosť bicyklovaniu, do prírody voľte skôr robustnejšie bicykle s pevným rámom a s hrubšími kolesami. Dobrým tipom pre deti je detský bicykel 20, ktorý je navyše aj cenovo dostupný. Aj bicykle pre dospelých vyberajte kvôli dobrej ovládateľnosti odpružené, s väčšou brzdnou silou a so širšími riadidlami, aby ste uspeli aj v náročnejšom prírodnom teréne. Hory, lesy a lúky, kde nie sú spevnené cesty, si takýto typ bicykla vyžadujú. No terén vyberajte podľa toho, či ste vy a vaše deti začiatočníci, alebo pokročilí cyklisti. Nech je vaša jazda bezpečná a letné prázdniny na bicykli pre celú rodinu obohacujúce.

Veselé dobrodružstvá

Šporovanie v prírode spojené so stanovaním dokáže poskytnúť plnohodnotný oddych ľuďom, ktorí milujú pohyb, zeleň a ticho. Navyše, deťom aj dospelým stanovanie prináša množstvo veselých zážitkov a dobrodružstiev. Aj preto si rodinné stanovanie nachádza stále viac priaznivcov. V prírode môže rodina stráviť aj niekoľko dní, pokiaľ má dobre vybavený stan. Rodinný či detský stan však vyberajte premyslene. Voľte taký, ktorý je stabilný, primerane veľký a ktorý je vyrobený z nepremokavého materiálu. Dobré je, ak sa dvierka stanu dajú otvárať aj z vrchnej časti a ak má stan zaistené nepretržité vetranie. Podlaha by mala byť mäkká, opatrená elastickými pútkami, aby sa dala dokonale vypnúť aj na nerovnom teréne a tiež má mať kvalitnú izoláciu. Detský stan je skvelým útočiskom pre všetky deti, ktoré trávia so svojimi rodičmi prázdniny v prírode, na slnku a čerstvom vzduchu.

foto: dreamstime.com

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist