InstagramFacebookYoutube
Výživa

5 nápojov, ktoré vám pomôžu k novým svalom

17. 9. 2021
5 nápojov, ktoré vám pomôžu k novým svalom
Ak sa venujete pravidelnému cieľavedomému tréningu, pravdepodobne si uvedomujete, aké dôležité je podporiť ho správnou výživou. Tá však nie je len o jedlách, ktoré konzumujeme. Je aj o tom, čo pijeme.

Možno vás neprekvapí, aké dôležité je piť dostatok vody, najmä, ak športujeme alebo posilňujeme. Nemá žiadne živiny ani kalórie, no je najdôležitejšia, pretože dodáva telu hydratáciu, pomáha vyplavovať toxíny a telo pomáha počas záťaže ochladzovať.

Okrem obyčajnej vody vám však v snahe budovať nové svaly pomôže aj nasledujúcich päť nápojov, ktorých pitie by ste mali zvážiť:

Článok pokračuje pod reklamou


1. Kokosová voda
Pri vode ešte zostaneme, ale pôjde o tento populárny druh, ktorý pochádza z kokosu. Obsahuje veľké množstvo elektrolytov a antioxidantov, ktoré pomáhajú telu k lepšej regenerácii a zbaveniu sa toxínov, takže sa aj po cvičení budete cítiť sviežo a silno.

2. Čokoládové mlieko
Ide o jeden z najlepších nápojov pre svalovú hmotu, ktorý sa hodí po docvičení. Doplní vám kalórie a poskytne cenné bielkoviny. Obsahuje aj sacharidy a vápnik. Preto je jedným z top nápojom pre regeneráciu svalov a hydratáciu tela. V tomto smere je efektívnejší ako voda či športové nápoje.

3. Šťava z ananásu
Ananás je výborným zdrojom serotonínu, ktorý významne stimuluje produkciu rastového hormónu. Okrem toho pomáha uvoľniť telo a myseľ cvičenca, čím sa nepriamo môže do istej miery podporiť regenerácia medzi tréningovými jednotkami. Podporuje aj kvalitu spánku.

4. Pomarančová šťava
Hodí sa aj na pitie počas cvičenia, pretože vás hydratuje a zároveň poskytuje zdravú dávku cukrov, ktoré sú pre vás zdrojom energie. Tiež obsahuje vitamíny, ktoré posilnia vaše zdravie. A keď ste zdraví, tak môžete pravidelne cvičiť.

5. Srvátkový proteín
Samozrejme, nemohli sme vynechať ani populárneho zástupcu doplnkov výživy. V súčasnosti je absolútne bežné, že si cvičenec po tréningu zmieša odmerku proteínu s vodou alebo mliekom. Získate tak najviac bielkovín z uvedených nápojov a podporíte si tým rast svalovej hmoty. Tento suplement sa však hodí aj pred tréningom či skoro ráno po zobudení.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist