InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Šesť spôsobov, akými si môžete podporiť chudnutie

Autorka: Lucka  /   20. novembra 2021
Šesť spôsobov, akými si môžete podporiť chudnutie
Ak si chcete podporiť chudnutie a vybudovať si jedného dňa telo svojich snov, musíte preto každý deň niečo urobiť. A cestou k tomu je aj nasledujúcich šesť stratégií, ktoré treba implementovať do svojho života.

Ak ste narazili na stagnáciu alebo by ste len chceli proces chudnutia o čosi zefektívniť, uistite sa, že váš životný štýl zahŕňa aj toto:

1. Okoreňte si svoje jedlá – vhodne vybrané korenie vám nie len zlepší chuť niektorých jedál, ale dokonca podporí váš metabolizmus. Často sa ukazuje najmä na čili, ktoré obsahuje kapsaicín. Podobný efekt majú aj čierne korenie, kurkuma, škorica či kari korenie.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Využívajte HIIT tréning – je jasné, že ak cielene chudnete, tak by ste sa chceli viac hýbať a cestou k tomu býva aj cvičenie. Namiesto bežného kardia sa však venujte vysoko intenzívnemu intervalovému tréningu, ktorý je rýchlejší a efektívnejší. Hoci za cenu vyššej intenzity. Ale to zase pomôže vašej kondícii.

3. Doprajte si šálku čaju – niektoré druhy čaju, ako je zelený, čierny či biely čaj, obsahujú dostatočné množstvo kofeínu a katechínov, aby boli efektívne pri podpore spaľovania podkožného tuku. A dodajú vám aj energiu.

4. Jedávajte fermentované pokrmy – jedlá, ktoré prešli procesom fermentácie (kyslá kapusta, kimči, probiotické jogurty), zlepšujú zdravie vášho trávenia, a tak napomáhajú aj k lepšej regulácii telesnej hmotnosti.

5. Použite triky s taniermi – priznajme si to, často jeme aj očami. Preto sa pokúsme mať porcie lepšie pod kontrolou aj tým, že oklameme náš mozog. Jedlo nakladajte na menšie taniere a zároveň si ho na nich pekne zorganizujte – do stredu rozprestrite najmenej kalorické ingrediencie, akými sú typicky rôzne druhy zeleniny.

6. Pite veľa vody – keď pijete dostatok vody, máte dostatok energie aj na všetky procesy, vrátane spaľovania kalórií a odbúravania tukov. Taktiež sa znižuje pravdepodobnosť, že sa budete cítiť hladní. Niekto si rád do vody pridáva aj šťavu s citróna, ktorá tiež jemne podporuje chudnutie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist