InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Tieto doplnky výživy vám pomôžu prežiť vianočné sviatky

22. decembra 2021
Tieto doplnky výživy vám pomôžu prežiť vianočné sviatky
Sviatky, na ktoré sa teší väčšina ľudí, sú už skoro tu. Užívame si počas nich pohodu, rodinu, tradície a samozrejme aj výborné pokrmy. Okrem nich mnohí čelia aj stresu, „opici“, páleniu záhy a podobne. Našťastie, pomôcť prežiť sviatky vám môžu aj doplnky výživy.

Pripravili sme pre vás prehľad ôsmich suplementov, ktoré sa počas sviatkov budú hodiť:

Milk Thistle (Ostropestrec mariánsky) – podporuje činnosť pečene v období prejedania. Obsahuje komplex bioflavonoidových molekúl, ktorý je známy ako silymarín. Ten chráni pečeň pred toxínmi a podporuje jej regeneráciu. Pomôže jej prečistiť sa aj po príjme alkoholu, drog, ťažkých kovov či jedu.

Článok pokračuje pod reklamou


NAC (N-Acetyl Cysteín) – ak sa opijete, zíde sa vám tento doplnok výživy, ktorý obnovuje antioxidanty v tele, na ktoré negatívne vplýva stres a alkohol. Blokuje aj vplyv acetaldehydu, ktorý povzbudzuje tzv. opicu.

B-komplex – komplex vitamínov skupiny B vám pomôže obnoviť energiu, čím znížite únavu, na ktorú môže vplývať aj prejedenie či ponocovanie pri dobrom filme. Začnite s nimi svoj deň a prijímajte ich s raňajkami.

Ashwagandha – redukuje stres, čo sa hodí pre tých, ktorí sú ešte v predvianočnom zhone. Podporuje aj imunitný systém, stabilizuje krvný cukor a podporuje energiu. Pomáha sa vyrovnávať s toxínmi a bojuje proti podráždeniu a nespavosti.

Probiotiká – podporujú zdravú mikroflóru, čím pomáhajú efektívnejšie tráviť jedlá, spracovávať vitamíny a absorbovať iné cenné živiny. Tiež redukujú riziko gastrointestinálnej infekcie.

Tráviace enzýmy – ak sa chystáte na hostinu, mali by ste byť pripravení podporiť si trávenie aj tráviacimi enzýmami, ktoré pomôžu aj znížiť nadúvanie a plynatosť. Lepšie spracujú živiny a zbavia tela toxínov či možných patogénov.

Olej z cédrového orecha – keď sa prejete, neraz sa dostaví pálenie záhy. A toho vás dokáže zbaviť tento doplnok výživy, ktorý svojimi protizápalovými účinkami aj chráni a posilňuje steny tráviaceho traktu.

Zázvorový extrakt – ak cez sviatky cestujete a býva vám pritom nevoľno, stavte na extrakt zo zázvoru, ktorý bojuje proti nevoľnosti a kinetóze (chorobe z pohybu). Má aj protizápalové účinky a stimuluje trávenie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist