InstagramFacebookYoutube
Zdravie

Obávané znaky toho, že jete príliš veľa zlých jedál

20. 5. 2022
Obávané znaky toho, že jete príliš veľa zlých jedál
Zaujíma vás, čo si vaše telo myslí o vašej diéte? Áno, dokáže vám toho veľa povedať. Dokonca aj to, že sa stravujete zle. To nie je totiž spôsob, akým by chcelo, aby ste mu dopĺňali energiu a živiny.

Vaše telo je sofistikované a vie sa prejaviť, keď mu niečo vadí. Ak je to vaša strava, ktorá je plná nezdravých jedál, môže vám to naznačiť nasledujúcimi prejavmi, na ktoré poukázal Keenan Mayo:

1. Malé rany sa hoja príliš dlho
Ak si iba jemne porežete prst pri krájaní cibule a všimnete si, že sa vám rana hojí podstatne dlhšie ako bežne, mohla by byť príčinou aj vaša diéta. Ak máte dostatok živín, rany sa hoja bežne celkom rýchlo. Ak však nemáte dostatok energie, bielkovín a mikroživín, môže sa hojenie predlžovať.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Vlasy sú krehkejšie a tenšie
Vaše vlasové korienky tiež potrebujú dostatok živín, aby fungovali optimálne. Ak vám chýba železo, zinok, vitamíny B a iné živiny, ako sú vitamíny D,A, E či kyselina listová, môže byť negatívne ovplyvnený proces rastu vašich vlasov, čo sa môže prejaviť ich rednutím či krehnutím.

3. Stav vášho orálneho zdravia sa zhoršil
Zapálené alebo krvavé ďasná a zubné kazy nemusia byť len znakom zlej ústnej hygieny. Ak si pravidelne umývate zuby, môžu byť prejavom biednej diéty. Ide najmä o vysoký príjem jedál a nápojov s obsahom cukru. Často je zhoršenie orálneho zdravia spojené aj s nedostatkom vitamínu C.

4. Vaša pokožka rýchlejšie starne
Podľa výskumov má nedostatočne kvalitná strava podiel na tom, ako pôsobíte navonok. Najlepšou prevenciou proti evidentnému starnutiu pokožky je dobre regulovaný životný štýl – obmedzenia kalórií, starostlivosť o telo, cvičenie, nízky hladina stresu a vybalansovaná živina bohaté na antixodianty, ako sú karotenoidy, tokofenoly, flavonoidy, ako aj vitamíny A, C, D a E, omega-3 mastné kyseliny. Uistite sa, že je vaša strava bohatá na bielkoviny, ovocie a zeleninu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist