InstagramFacebookYoutube
Suplementy

Najlepší balík doplnkov výživy pre chudnutie

25. 5. 2022
Najlepší balík doplnkov výživy pre chudnutie
Ak chcete ukázať svoje svaly v plnej kráse alebo jednoducho len schudnúť, proces spaľovania tukov, ktorý stojí na tréningu a vhodnej výžive, si môžete podporiť aj doplnkami výživy.

Doktor Jim Stoppani, známy fitness expert, poukázal na tri suplementy, ktorými môžete vytvoriť efektívny komplex na spaľovanie tukov.

Evodiamin / Evodia rutecarpa

Extrakt z kríku Evodia ruteacarpa pracuje na spaľovaní podkožného tuku pomocou viacerých mechanizmov. Stimuluje receptory centrálneho nervového systému, ktoré podporujú rýchlosť metabolizmu. Znižuje tiež pocit hladu a spomaľuje trávenie, vďaka čomu budete dlhšie sýti a menej toho zjete. Taktiež sa pomalšie uvoľňuje do krvi glukóza, takže nedochádza k výkyvom inzulínu, ktoré podporujú ukladanie tukov do zásob. Na Slovensku nie je taký rozšírený a je možné, že ho nakoniec nájdete až v Českej republike. Treba hľadať aj pod názvami Evodiamin či Ampák routoplodý.

Článok pokračuje pod reklamou


Zelený čaj

Toto je jeden z najpopulárnejších doplnkov na chudnutie v súčasnosti, pretože už viaceré štúdie ukázali, že je veľmi efektívny pri podporovaní metabolizmu a tým pádom aj spaľovaní nadbytočných tukov. Vďačí za to obsahu aktívnych ingrediencií známych ako katechíny. Okrem účinkov na chudnutie majú aj antioxidačné vlastnosti.

Kofeín

Nie nadarmo je hlavnou zložkou väčšiny spaľovačov tukov. Najpopulárnejšia droga na svete vám nepomôže dodať len energiu, ale aj efektívne podporuje chudnutie. Dokáže to hlavne vďaka naviazaniu sa na tukové bunky, čím podporuje ich odbúravanie a zároveň bráni ukladaniu ďalších tukov do zásob. Inými slovami, tuk z tukových buniek sa vďaka kofeínu viac využíva ako „palivo“.

Ako skombinovať tieto látky dokopy do efektívneho suplementačného balíka?

Ako už sme povedali, získať extrakt z Evodia rutecarpa (evodiamin) je náročné a nie len v našich končinách. Dobrou správou však je, že ak sa vám to nepodarí, existujú komplexné spaľovače, ktoré obsahujú všetky tri látky dokopy. Hľadajte kombináciu s aspoň 30 mg evodiaminu, 250 mg extraktu zo zeleného čaju a 100 mg kofeínu. Užívajte dva alebo trikrát denne, najlepšie pred jedlom a jedna dávka by mala byť asi hodinu pred tréningom. Poslednú dávku užite popoludní, aby ste nemali problém so zaspávaním.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist