InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Viete, ako vytvoriť úspešný e-shop?

Autor: PR článok  /   14. novembra 2022
Viete, ako vytvoriť úspešný e-shop?
Základným pilierom podnikania v on-line priestore je kvalitný podnikateľský plán a marketing. Správna marketingová stratégia je dôležitá pri každom podnikaní, nakoľko každá nevyužitá príležitosť či chybný krok môžu v obchode znamenať stratu dobrého mena alebo zisku.

Ako vytvoriť úspešný e-shop? Okrem podnikateľského plánu a premysleného marketingu potrebuje každý podnikateľ v on-line priestore dobre prepracovaný web. Názov domény, obsah a vzhľad webových stránok v prípade podnikania na internete sú kľúčové. Keď sa rozhodnete predávať napríklad stavebné lešenia alebo topánky, určite nepodceňte vzhľad stránok, ani prehľadné rozvrhnutie jednotlivých kategórií.

Prehľadné web stránky

Z názvu kategórie musí byť vždy jasné, čo presne zákazníkom konkrétna sekcia ponúka. Preto voľte výstižné názvy jednotlivých kategórií - napríklad „fasádne lešenia“ alebo „pojazdné lešenia“, ktoré sú na prvý pohľad každému zrozumiteľné. Nezabudnite ani na dôležité pod sekcie, ako napríklad v e-shope s obuvou v sekcii detská obuv, vytvorte pod sekcie „detské sandále“, „detské tenisky“, „detské snehule“ a podobne. Vecný obsah, logické usporiadanie jednotlivých kategórií, prehľadnosť stránok a vizuálny dojem je základ úspechu internetového predaja. No podceniť nemožno ani legislatívu. Obchodné podmienky e-shopu musia obsahovať viacero údajov - identifikačné a kontaktné údaje na prevádzkovateľa, platobné a dodacie podmienky, reklamačný poriadok, formulár na odstúpenie od zmluvy, informácie o riešení spotrebiteľských sporov, informácie o ochrane osobných údajov a podobne.

SEO optimalizácia

SEO je skratka anglického slovného spojenia Search Engine Optimization - optimalizácia pre vyhľadávače. SEO optimalizácia je súčasťou internetového marketingu - konkrétne marketingu ohľadom vyhľadávania vo vyhľadávačoch. Jedná sa o proces, ktorý zvyšuje možnosť nájdenia určitej informácie v tzv. organických výsledkoch vyhľadávačov. Ide o to, aby používateľ internetu pri hľadaní akéhokoľvek výrazu relevantný výraz našiel rýchlo a jednoducho. Aby sa každému zákazníkovi, ktorý hľadá na internete akýkoľvek tovar, čo najrýchlejšie zobrazili texty, obrázky, prípadne videá hľadaného produktu. SEO optimalizácia rieši vyhľadávanie nielen v najznámejších internetových vyhľadávačoch, ale aj v akýchkoľvek iných internetových softvéroch, preto je pre e-shop veľmi dôležitá. No nakoľko patrí k moderným multi odborom, ponúka aj iné služby. SEO aktivity neobsahujú len technické nastavenia webových stránok - prístupnosť a použiteľnosť, ale vytvárajú aj dobré vzťahy s verejnosťou a patria ku nim tiež rôzne analytické práce.

foto: pexels.com

Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist