InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Križánek má za sebou debut, poznáme šampióna v kategórii do 212 libier

17. decembra 2022

V piatok v americkom Las Vegas začali profesionáli súťažiť na prestížnom Olympia Weekende. A spoznali sme už aj šampióna prvej mužskej kulturistickej súťaže.

Vo váhovej kategórii do 212 libier chýbal obhajca titulu Derek Lunsford, ktorý skúša šťastie v kráľovskej open kategórii, a tak bol za favorita považovaný Shaun Clarida, ktorý za posledný rok zapracoval na svojich svalových objemoch.

Clarida skutočne zmohutnel, no neublížil si tým. Zaujal na prvý pohľad svojou komplexnosťou. Pri porovnávaní s ďalším favoritom Kamalom Elgardgnim a Angelom Calderonom Friasom až taký dominantný nebol, ale nakoniec si svoj druhý titul v kariére zaslúžil a aj ho získal. Druhý skončil Frias, tretí Elgardni a prvú päťku doplnili Ahmad Ashkanani a Oleh Kryvyi.

Článok pokračuje pod reklamou


V ostatných kategóriách, ktoré majú za sebou finále, sa z triumfov tešili Cydney Gillon v kategórii Figure, Missy Truscott v kategórii Fitness, Natalia Abraham Coelho v kategórii Physique žien, Andrea Shaw v kategórii Ms. Olympia a Francielle Mattos v kategórii Wellness.

Mr. Olympia

Do boja o titul Mr. Olympia sa v 58. ročníku súťaže zapojilo viac ako 30 borcov. Najväčšími favoritmi boli poslední dvaja šampióni. Mamdouh Elssbiay chce získať tretí titul po sebe, Brandon Curry si chce pripísať svoj druhý v kariére. Po piatku sa zdá, že bude boj o titul zaujímavý.

Obaja boli v prvom vyvolávaní spolu s Hadim Choopanom, Nickom Walkerom, Lunsfordom a Samsonom Daudom. Táto šestica sa ukázala rozhodcom ešte v záverečnom vyvolávaní, takže pôjde o najväčších adeptov na titul. V strede pritom boli Coopan a Curry. Elssbiay v strede nebol ani raz.

Slovenský reprezentant Michal Križánek bol v druhej vyvolanej skupine, v ktorej ho doplnili Andrew Jacked, William Bonac, Iain Valliere, Hunter Labrada a Rafael Brandao.

Fotogalérie nájdete TU (externý odkaz).


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist