InstagramFacebookYoutube
Výživa

4 kombinácie jedál a nápojov, ktoré urýchlia chudnutie

21. 2. 2023
4 kombinácie jedál a nápojov, ktoré urýchlia chudnutie
Pri chudnutí môžete znížiť svoj kalorický príjem, preskakovať jedlá a vytvoriť si nezdravé stravovacie návyky. Mali by ste sa však radšej zamerať na to, ako si vytvoriť zdravšiu cestu k chudnutiu. Napríklad vhodnými kombináciami jedál a nápojov.

Certifikovaná výživová poradkyňa Kimberly Snodgrassová sa pre Eat This, Not That! podelila o štyri takéto kombinácie, ktoré vám pomôžu prežiť celý deň bez toho, aby ste ohrozili proces chudnutia. Ten dokonca vedia aj významne zefektívniť.

Vajcia a káva na raňajky

Najdôležitejším jedlom dňa sú raňajky, a tak je dobré, ak je ich skladba kvalitná. Vsaďte na osvedčené duo – vajcia a kávu. Vajcia vám na niekoľko hodín dokážu podporiť metabolizmus, pretože telo potrebuje vynaložiť viac energie, aby ich strávilo. Bielkoviny v nich obsiahnuté vás tiež na dlhšie nasýtia, vďaka čomu sa zníži riziko prejedania. Káva pomáha k efektívnejšiemu chudnutiu zrýchľovaním metabolizmu, znížením chute do jedla a stimulovaním spaľovania tukov. Dôležité je ju piť čiernu, teda bez cukru či mlieka. Vajcia by ste mali tiež pripravovať s čo najmenším množstvom pridaných kalórií. Dajte si k nim papriku, ale na veci, ako je syr, radšej zabudnite.

Článok pokračuje pod reklamou


Ryba a zelený čaj na obed

Kombinácia ryby a zeleného čaju by mohla byť tou víťaznou pre obed v čase chudnutia. Ryba pre obsah bielkovín a tukov dokáže podporiť váš metabolizmus a udržať apetít na uzde na niekoľko hodín. Zelený čaj vám zase dodá energiu v strede dňa, pričom podporuje aj výkonnosť pri cvičení a vďaka vysokému obsahu katechínov aj spaľovanie tukov.

Šalát so zázvorovým čajom na večeru

Na večeru si urobte šalát bohatý na bielkovín, v ktorom spojíte orechy, semená a čiernu fazuľu. Vďaka tomu budete plní počas celej noci a podporíte si aj metabolizmus. Čierna fazuľa je prospešná aj pre trávenie, pretože obsahuje veľa vlákniny. Zdravý tráviaci trakt pozitívne vplýva na schopnosť spaľovať tuky. Zázvorový čaj sa všeobecne hodí k šalátom, pretože umocňuje pocit nasýtenia a znižuje chuť do jedla. Pomáha tiež zrýchliť metabolizmus.

Jogurt s bobuľovitým ovocím a vodou ako snack

Ak potrebujete menší pokrm, ktorý by ste zmestili medzi tri hlavné jedlá, potom tu pre vás máme perfektnú kombináciu. Grécky jogurt je bohatý na bielkoviny, takže vám pomôže k nasýteniu. Obsahuje tiež prospešné baktérie pre vaše trávenie. Pridaním bobuľovitého ovocia získate vlákninu a vitamíny. Studená voda zase pomôže zvýšiť pálenie energie v pokojovom stave.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist