Každý z troch receptov využíva množstvo ingrediencií, ktoré zodpovedá štyrom porciám. Nakŕmiť tak môžete celú rodinu. Každá porcia pritom obsahuje výdatnú porciu bielkovín, ktoré sa vám zídu, či už chudnete, udržujete si hmotnosť alebo naberáte svalovú hmotu.
Kuracie burgery
1 porcia obsahuje: 105 kalórií, 19 g bielkovín, 2 g tukuIngrediencie: 450 g pomletého kuracieho mäsa, 1 na jemno nasekaná malá cibuľa, 2 čajové lyžičky nasekaného čerstvého estragónu, 50 g strúhanky, 2 veľké vaječné žĺtka, 75 ml studenej vody, korenie, soľ
Postup prípravy: Vložíme mäso do misy, pridáme cibuľu, estragón, strúhanku a vaječné žĺtka. Dobre premiešame a potom pridáme vodu, dochutíme soľou a korením a opäť dobre premiešame. Hmotu si rozdelíme na štyri kusy a urobíme z nich placky hrubé asi 2,5 cm. Prikryjeme a necháme v chladničke asi 30 minút. Následne ich z oboch strán grilujeme zruba 6-8 minút, kým nebudú hotové.
Smažená ryža s krevetami
1 porcia obsahuje: 328 kalórií, 21 g bielkovín, 11 g tukuIngrediencie: 150 g uvarenej basmati ryže, 2 polievkové lyžice sezamového oleja, 3 vajcia, 250 g uvareného hráčku, 250 g uvarených a olúpaných kreviet
Postup prípravy: V miske si jemne rozšľaháme vajcia. Zahrejte jednu polievkovú lyžicu sezamového oleja na panvici a vlejeme na ňu vajcia. Urobíme omeletu, ktorú následne odložíme bokom na tanier. Do panvice pridáme zvyšok oleja a premiešame v ňom ryžu s hráškom. Po chvíli vložíme krevety a opäť premiešame. Omeletu zrolujeme a nasekáme na väčšie kúsky. Tie vmiešame do ryže s hráškom a krevetami a dokopy orestujeme ešte 1-2 minúty.
Hríbová frittata
1 porcia obsahuje: 148 kalórií, 19 g bielkovín, 3 g tukuIngrediencie: 300 g nakrájaných hríbov, 6 stredne veľkých vajec, 50 g nasekanej žeruchy, 1 polievková lyžica olivového oleja, 2 polievkové lyžice nasekaného tymianu, kôra a šťava z polovice citróna, soľ, čierne korenie
Postup prípravy: Zahrejte olivový olej vo veľkej, hlbokej panvici na strednom plameni. Pridajte hríby a tymian, za stáleho miešania restujte 5-6 minút, kým hríby nezačnú mäknúť. Pridajte citrónovú šťavu a kôru, nechajte 1 minútu prebublať. Znížte plameň, pridajte žeruchu a vajcia, premiešajte, dochuťte korením a soľou, varte ďalších zhruba 7-8 minút, kým nebudú spodok a boky pevné, ale stred stále mäkký. Medzitým si predhrejte gril, na ktorý následne preložíte panvicu na ďalších zhruba 5 minút.
Čítať ďalší článok:
Pozitíva a negatíva každodennej chôdze Zdieľať na Facebooku