InstagramFacebookYoutube
Výživa

Tri rýchle recepty na zdravú a chutnú večeru

7. 3. 2023
Tri rýchle recepty na zdravú a chutnú večeru
Hľadáte nové jedlo, ktoré by ste si mohli konzumovať ako večeru? Máme pre vás tri recepty, ktoré môžete vyskúšať. Ich príprava nezaberá veľa času, jej postup je jednoduchý a odmenou pre vás bude veľmi chutný pokrm.

Každý z troch receptov využíva množstvo ingrediencií, ktoré zodpovedá štyrom porciám. Nakŕmiť tak môžete celú rodinu. Každá porcia pritom obsahuje výdatnú porciu bielkovín, ktoré sa vám zídu, či už chudnete, udržujete si hmotnosť alebo naberáte svalovú hmotu.

Kuracie burgery

1 porcia obsahuje: 105 kalórií, 19 g bielkovín, 2 g tuku

Článok pokračuje pod reklamou


Ingrediencie: 450 g pomletého kuracieho mäsa, 1 na jemno nasekaná malá cibuľa, 2 čajové lyžičky nasekaného čerstvého estragónu, 50 g strúhanky, 2 veľké vaječné žĺtka, 75 ml studenej vody, korenie, soľ

Postup prípravy: Vložíme mäso do misy, pridáme cibuľu, estragón, strúhanku a vaječné žĺtka. Dobre premiešame a potom pridáme vodu, dochutíme soľou a korením a opäť dobre premiešame. Hmotu si rozdelíme na štyri kusy a urobíme z nich placky hrubé asi 2,5 cm. Prikryjeme a necháme v chladničke asi 30 minút. Následne ich z oboch strán grilujeme zruba 6-8 minút, kým nebudú hotové.

Smažená ryža s krevetami

1 porcia obsahuje: 328 kalórií, 21 g bielkovín, 11 g tuku

Ingrediencie: 150 g uvarenej basmati ryže, 2 polievkové lyžice sezamového oleja, 3 vajcia, 250 g uvareného hráčku, 250 g uvarených a olúpaných kreviet

Postup prípravy: V miske si jemne rozšľaháme vajcia. Zahrejte jednu polievkovú lyžicu sezamového oleja na panvici a vlejeme na ňu vajcia. Urobíme omeletu, ktorú následne odložíme bokom na tanier. Do panvice pridáme zvyšok oleja a premiešame v ňom ryžu s hráškom. Po chvíli vložíme krevety a opäť premiešame. Omeletu zrolujeme a nasekáme na väčšie kúsky. Tie vmiešame do ryže s hráškom a krevetami a dokopy orestujeme ešte 1-2 minúty.

Hríbová frittata

1 porcia obsahuje: 148 kalórií, 19 g bielkovín, 3 g tuku

Ingrediencie: 300 g nakrájaných hríbov, 6 stredne veľkých vajec, 50 g nasekanej žeruchy, 1 polievková lyžica olivového oleja, 2 polievkové lyžice nasekaného tymianu, kôra a šťava z polovice citróna, soľ, čierne korenie

Postup prípravy: Zahrejte olivový olej vo veľkej, hlbokej panvici na strednom plameni. Pridajte hríby a tymian, za stáleho miešania restujte 5-6 minút, kým hríby nezačnú mäknúť. Pridajte citrónovú šťavu a kôru, nechajte 1 minútu prebublať. Znížte plameň, pridajte žeruchu a vajcia, premiešajte, dochuťte korením a soľou, varte ďalších zhruba 7-8 minút, kým nebudú spodok a boky pevné, ale stred stále mäkký. Medzitým si predhrejte gril, na ktorý následne preložíte panvicu na ďalších zhruba 5 minút.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist