InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modela (19. časť) – Simeon Panda a nohy

29. 3. 2023

Simeon Panda je populárny britským kulturistom a modelom, ktorý zažíva úspech aj na sociálnych sieťach. V tomto článku sa pozrieme na jeho tréning nôh a to z jedného prostého dôvodu.

Rodák z Londýna vždy ohuroval rozvojom vršku tela, no vyčítaný mu bol rozvoj dolnej časti tela. V posledných rokoch sa preto snažil dosiahnuť lepšiu rovnováhu a tento tréning bol súčasťou jeho zlepšenia v oblasti stehien a lýtok.

Panda využíva tréningový split, ktorý mu umožňuje cvičiť každý deň cez pracovný týždeň. Víkend využíva na regeneráciu a relax. V pondelok začína tréningom hrudníka, nohy prídu na rad v utorok. Po nich ešte nasledujú chrbát, ramená a ruky.

Článok pokračuje pod reklamou


Jeho typický tréning pozostáva zo štyroch cvikov po osem sérií, no v prípade tohto tréningu nôh je vyššia variabilita a aj o trochu vyšší tréningový objem – cvičí šesť cvikov s celkovým počtom 35 sérií.

Na úvod absolvuje tri série po 20 opakovaní predkopávaní na stroji, čo je aj dobrý spôsob zahriatia svalov na to, čo príde potom. Stehná stimuluje ťažkými drepmi, leg pressom a zakopávaniami v ľahu. Všetky tri cviky vykonáva v ôsmich sériách.

Posledné dva cviky sa už koncentrujú na precvičovanie lýtok. Výpony na leg presse aj oslie výpony vykonáva v štyroch sériách po 20 opakovaní.

Medzi sériami neodpočíva viac ako 90 sekúnd.

Tréning nôh Simeona Pandu
Cvik Série Opakovania
Predkopávania na stroji 3 20
Drepy 8 10-4
Leg Press 8 12-15
Zakopávania v ľahu 8 20-6
Výpony na Leg Presse 4 20
Oslie výpony 4 20



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist