InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning fitness modelky (20. časť) – Dana Linn Bailey a tréning ramien

26. 4. 2023

V okrúhlej 20. časti nášho seriálu o tréningoch fitness modeliek sa pozrieme na to, ako trénuje svoje ramená Dana Linn Bailey.

Americká profesionálka nie je známe len z obálok fitness časopisov. Rodáčke z Pensylvánie sa darilo aj na súťažnej scéne, keď dokonca v roku 2013 získala prvé miesto na Olympii.

Danna Linn pritom svoju športovú kariéru začínala inde – pri futbale. Po vysokej škole však prešla ku kulturistike a bolo to dobré rozhodnutie. Momentálne sa okrem cvičenia venuje podnikaniu.

Článok pokračuje pod reklamou


Predkladaný tréning ramien obsahuje sedem cvikov, ktoré sa vykonávajú v štyroch sériách v strednom rozsahu opakovaní – až na posledný 8-12, posledný 10. Prestávky sú minútové.

Baileyová cvičí rada s ťažkými váhami a využíva základné cviky s činkami a kladkostrojom. Dôkazom je aj tréning ramien, ktorý sa skladá z predpažovania na kladke, face pulls, tlakov nad hlavu na kladke, upažovania s jednoručkami, tlakov nad hlavu s jednoručkami, upažovania v predklone s jednoručkami a silového premiestnenia s tlakom nad hlavu.

Tréning ramien v tréningovom splite prichádza na rad ako druhý po hrudníku. V ďalšie dni ho nasledujú tréning chrbta, tréning nôh a tréning rúk. Cviky často obmieňa, aby bol tréning pestrejší a telo si naň nezvyklo.

Dana Linn Bailey - Tréning ramien
Cvik Série Opakovania
Predpažovanie na spodnej kladke 4 8-12
Face pulls 4 8-12
Tlaky nad hlavu na spodnej kladke 4 8-12
Upažovanie s jednoručkami 4 8-12
Tlaky nad hlavu s jednoručkami 4 8-12
Upažovanie v predklone s jednoručkami 4 8-12
Premiestnenie s tlakom nad hlavu 4 10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist