InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Drobné zvyky k veľkým výsledkom. Dodržiavate ich aj vy?

7. 5. 2023
Drobné zvyky k veľkým výsledkom. Dodržiavate ich aj vy?
Vo fitness svete nie sú žiadne zázračné pilulky ani žiadne tajné techniky, ktoré by vás doviedli k pokrokom bez potreby cvičenia a dodržiavania dobrej stravy. Avšak, je pár drobných vecí, ktoré vaše napredovanie môžu urýchliť.

Zámorský autor John Fawkes sa s Paretovym pravidlom v mysli rozhodol poukázať na osem drobných zvykov, ktoré vám môžu priniesť veľké výsledky. Nesnažte sa ich uplatňovať všetky naraz. Pridať do svojho života dva z nich úplne postačí. Dôležité je robiť ich konzistentne.

Pite veľa vody – dehydratácia vedie k prejedaniu, kolísaniu nálady, únave, zahmlenému mozgu. Väčšina ľudí nepije dostatok tekutín, čo vplýva aj na tréningové snaženie.

Článok pokračuje pod reklamou


Rozhýbte sa po jedle – keď jete, zvyšuje sa kladina krvného cukru. To vedie k únave a chuti do jedla. Našťastie, dá sa stabilizovať pohybom – 10-minútovou prechádzkou či dvojminútovým o niečo intenzívnejším cvičením.

Udržujte kuchyňu čistú – zvyknite si variť doma a odstráňte všetky bariéry, aby ste tak robili každodenne. Čistá kuchyňa motivuje.

Dve minúty denne meditujte – meditácia má veľa výhod pre mentálne i fyzické zdravie. redukuje stres, zlepšuje spánok i regeneráciu. Nemusíte sa jej pritom venovať dlho. Postačia dve minúty denne. Dôležitejšie je, aby ste sa jej venovali každý deň.

Odfoťte si všetko, čo zjete – pred každým jedlom si odfoťte pokrm. Spôsobí to, že sa na chvíľu zastavíte a zamyslíte o tom, čo budete práve jesť. Môže to viesť k zdravším voľbám. Zverejňovanie na sociálnych sieťach zase motivuje k tomu, aby ste jedli zdravšie.

Každý večer sa „ľadujte“ – každý večer si položte vrecko ľadu na krk, hornú časť hrudníka a chrbta na 20 minút. Bude to stimulovať hnedé tukové bunky, vďaka čomu spálite za deň o trochu viac kalórií a zvýšite o niečo inzulínovú senzitivitu.

Každé ráno sa rozcvičte – po zobudení absolvujte krátky tréning s využitím svojho tela. Rozbehnete tým svoje srdce a spálite tuk, keďže glykogénové zásoby sú po noci hlasovania stále vyčerpané. Aktivujete tým aj váš nervový systém. Stačí 5 minút rôznych kombinácii kľukov, drepov, dosky, tricepsových kľukov, výpadov, poskokov a podobne.

Majte relaxačný večerný rituál – zvýšte si kvalitu spánku tým, že 30-60 minút pred spaním budete dodržiavať zdravú rutinu. Vyhnite sa práci, jasnému svetlu, video hrám, ťažkým jedlám a intenzívnemu cvičeniu. Venujte čas meditácii, joge, strečingu, čítaniu knihy, kúpeľu či „posteľnému vzťahu“ s partnerom.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist