InstagramFacebookYoutube
Kulturistika

Tréning legendy (53. časť) – Arnold Schwarzenegger a biceps s tricepsom

4. októbra 2023

Po dlhšom čase sa v našom seriáli zameriame aj na tréning snáď toho najslávnejšieho kulturistu všetkých čias. A na čo iné, ako jeho výstavné paže, by sme sa mali zamerať v prípade Arnolda Schwarzeneggera?

Ešte predtým, ako sa rakúsky rodák stal populárnym hercom a úspešným politikom, skúšal preraziť v Spojených štátoch amerických ako kulturista. A podarilo sa mu to znamenito, keď sa pozrieme na sedem titulov Mr. Olympia či vplyv, ktorý na spopularizovanie športu mal.

Okrem veľkého hrudníka vždy pútal pozornosť svojimi veľkými a „špicatými“ bicepsmi. Tie zvykol trénovať spolu s tricepsmi tak, aby naraz poriadne napumpoval paže a zároveň využil efektívne svoj čas.

Článok pokračuje pod reklamou


V tomto tréningu je bádať využitie supersérii, ktoré sa nesú v tzv. antagonistickom duchu – kým jeden sval pracuje, protiľahlý sval oddychuje. A následne sa k nemu prejde bez prestávky. Umožní to nie len skrátiť čas cvičenia, ale aj dostať viac z daných svalov.

Schwarzenegger v tomto tréningu precvičil tri takého supersérie – prvú päťkrát, zvyšné dve štyrikrát. V prvej spojil bicepsové zdvihy v stoji s veľkou činkou a francúzske tlaky v ľahu, v druhej bicepsové zdvihy s jednoručkami na šikmej lavici a tricepsové extenzie za hlavou, tretej bicepsové zdvihy s oporou v lakťoch a tricepsové kľuky na lavičke.

Cviky na biceps cvičil v ôsmich opakovaniach, cviky na triceps v desiatich. Prestávky medzi sériami mával typicky relatívne krátke – nie viac ako jednu minútu.

Tréning bicepsov a tricepsov Arnolda Schwarzeneggera
Cvik Série Opakovania
Superséria:
Bicepsové zdvihy s veľkou činkou
Francúzske tlaky
5
8
10
Superséria:
Bic. zdvihy s jednoručkami na šikmej lavici
Tric. extenzie za hlavou
4
8
10
Superséria:
Bic. zdvihy s oporou v lakťoch
Tric. kľuky na lavičke
4
8
10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist