InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tréning celého tela na 10 minút a bez náčinia

Autorka: Lucka  /   27. 1. 2024
Tréning celého tela na 10 minút a bez náčinia
Nemáte čas na cvičenie? Ale no tak, tých 10 minút si hádam nájdete. Áno, aj desať minút vám postačí k tomu, aby ste si precvičili celé telo a spálili nejaké kalórie. A nepotrebujete na to ani žiadne náčinie!

Niekedy vám jednoducho život nedopraje dostatok času na to, aby ste si vyhradili 30 až 60 minút na tréning. A ak sa vám aj 20 minút investovaných do cvičenia zdá veľa, potom skúste túto desaťminútovku, pri ktorej sa zapotíte. Bonusom bude, že vám dodá aj energiu do vášho hektického dňa a môže pomôcť aj s vašou koncentráciou.

Výhodou toho, že tréning trvá len desať minút, je, že viete, že rýchlo skončí, a tak ste ochotnejšie do nej dať svoje maximum. A to sa vám vráti spaľovaním kalórií aj niekoľko hodín po docvičení.

Článok pokračuje pod reklamou


Tréning vsádza na intervaly – 45 sekúnd budete vykonávať cvičenie vo vysokej intenzite a 15 sekúnd budete oddychovať. Takto to budete opakovať až do uplynutia desiatich minút a absolvovania druhej série piateho cviku.

Najskôr absolvujete výpady do strán, následne horolezca (mountain climber), drepy s výskokom, bear crawl a nakoniec angličáky (burpees). Menej skúsené dámy môžu posledný cvik nahradiť skákajúcim panákom (jumping jacks).

Ak vám predĺženie tréningu o jednu minútu nevadí, môžete po prvom okruhu piatich cvikov zaradiť do cvičenia minútovú pauzu. Druhý okruh piatich cvikov zvládnete po pauze vykonať aj intenzívnejšie.

Pokročilé a skúsené cvičenky si pokojne môžu tréning skomplikovať pridaním dodatočného závažia.

10-minútové kardio
Cvik Trvanie
Výpady do strán 45 sekúnd
--- prestávka --- 15 sekúnd
Horolezec (mountain climber) 45 sekúnd
--- prestávka --- 15 sekúnd
Drepy s výskokom 45 sekúnd
--- prestávka --- 15 sekúnd
Bear crawl 45 sekúnd
--- prestávka --- 15 sekúnd
Angličáky (burpees) alebo skákajúci panák (jumping jack) 45 sekúnd
--- prestávka --- 15 sekúnd
Celý okruh zopakujeme 2-krát.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist