InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

5 výživových tipov pre úspech žien pri budovaní zdravého tela

Autorka: Lucka  /   6. 4. 2024
5 výživových tipov pre úspech žien pri budovaní zdravého tela
Ak chcete schudnúť alebo vybudovať vyšportované telo, musíte sa venovať pravidelnému cvičeniu. Ešte dôležitejšie však je to, ako svoje tréningy podporíte stravou. Tá je základom zdravého životného štýlu.

Ak chcete spaľovať tuky a budovať svaly čo najrýchlejšie, ale zároveň si chcete udržať pevné zdravie, musíte poznať princípy zdravej výživy. Na päť užitočných tipov v tomto smere pre FitnessRx upozornila legendárny fitneska Nicole Wilkinsová:

Správna výživa musí byť vašou prioritou – to, čo jete, koľko toho jete a kedy to jete musí byť vysoko vo vašom zozname priorít, ak chcete svoje telo povýšiť na novú úroveň. Cvičeniu sa venujete možno jednu alebo dve hodiny denne, no najväčší rozdiel urobí to, čo urobíte počas zvyšných 22 až 23 hodín.

Článok pokračuje pod reklamou


Držte sa jednoduchosti, nehľadajte perfektnú diétu – niekedy je ľahšie, ak si nedáte príliš veľa možností na výber. Ak máte veľa možností medzi jedlami, zvyšuje sa šanca, že stratíte jasné smerovanie a upustite od zdravých možností. Najťažšie na budovaní formy je čisté jedenie, takže očakávajte, že tomu budete musieť niečo obetovať. Ak budete disciplinované, výsledky prídu.

Jedzte častejšie menšie porcie každé dva až tri hodiny – menšie, dobre vybalansované jedlá by ste mali mať rozložene pekne počas celého priebehu dňa, aby telo efektívne využívalo živiny. Pomôže vám to udržať metabolizmus rozbehnutý, budete spaľovať rýchlejšie tuky a vaša hladina inzulínu/energie bude vyrovnanejšia.

Nezáleží na tom, ako neskoro jete – na čom skutočne záleží je to, čo a koľko toho jete. Sacharidy sú tu pre energiu a tú nepotrebujeme pred odchodom do postele. Preto večer voľte skôr zelenú listovú zeleninu, čisté bielkoviny a trochu zdravých tukov.

Akceptujte zodpovednosť za vaše výsledky – ak nevidíte výsledky dostatočne rýchlo, pozrite sa skutočne úprimným pohľadom na to, ako sa stravujete. Nedopriavate si nadmieru kalorických dobrôt, alkoholu, pečiva či sladkostí? Nedávate si počas dňa bezmyšlienkovito cukríky? Nepijete príliš veľa kalórií? Ak budete ignorovať pravdu, uškodíte tým len sebe.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist