InstagramFacebookYoutube
Tréning

Tieto tri cviky sú najlepšie, ak chcete zničiť tuk na bruchu

13. 6. 2024
Tieto tri cviky sú najlepšie, ak chcete zničiť tuk na bruchu
Tuk na bruchu je bežným dôvodom na obavy u ľudí, ktorí sa snažia byť zdravší a atraktívnejší. Ovplyvňuje sebadôveru a spája sa s vyšším rizikom rôznych ochorení. Ako s týmto tvrdohlavým tukom bojovať?

Mariam Qayum z portálu She Finds sa obrátila na experta Andrewa Whitea, ktorý ľuďom zameriavajúcim sa na spálenie tuku na bruchu odporúča zamerať pozornosť na tri špecifické cviky: dosku, bicyklové skracovačky a horolezca. Tie sa ukazujú v boji s brušným tukom ako najefektívnejšie, no musíte ich doplniť aj o ďalšie aktivity, ktoré podporujú kalorický výdaj, a správnu výživu, ktorá obmedzuje kaloricky príjem.

Doska

Cielené lokálne chudnutie je mýtus, ale dá sa cielene spevniť a vytvarovať určitá časť tela. A doska je výborným spôsobom, ako to dokázal v prípade brucha a stredu tela. Ide o základný cvik, ktorý je v princípe jednoduchý, ale neskutočne efektívny. Navyše, môžete ho robiť kdekoľvek. Okrem toho, že sa zameriava na celú brušnú časť, posilňuje aj chrbát, ruky a nohy. Dôležitejšie, ako čas strávený v polohe dosky, je však dôležité, aby ste v nej boli so správnym nastavením tela.

Článok pokračuje pod reklamou


Bicyklové skracovačky

Ani tento cvik si nevyžaduje žiadne náčinie, a tak sa dá robiť kdekoľvek. Nie je náročný na zvládnutie a oproti bežným skracovačkám o niečo viac stimuluje šikmé brušné svaly. Keďže dochádza aj k pohybu dolných končatín, aj kalorický výdaj pri tomto cviku je väčší ako pri bežných skracovačkách. Ide o dynamický cvik, ktorý pomáha budovať tehličky aj spaľovať viscerálny tuk. Pri jeho vykonávaní sa snažte pohyb mať pod kontrolou a neponáhľajte sa.

Horolezec

Rýchlosť uplatníte skôr pri treťom cviku, ktorým je horolezec, alebo v angličtine Mountain climber. Aj tento cvik je dynamický, ale podstatne viac vplýva na pálenie tukov, pretože si vyžaduje viac energie. Zároveň však brušné svaly aj posilňuje. Posilňuje aj zdravie srdca a tak ako predošlé dva cviky, aj on sa vykonáva bez náčinia. Je pri ňom dôležité mať rovný chrbát. Tento cvik má pozitívny vplyv prakticky na vzhľad celého tela.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist