InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Ranná rutina 30/30/30 vám pomôže zmeniť telo k lepšiemu

23. júna 2024
Ranná rutina 30/30/30 vám pomôže zmeniť telo k lepšiemu
Pokiaľ príde na chudnutie, na internete nájdete množstvo návodov a tréningov. Mnohé trendy vás nasmerujú na správnu dráhu, iné nie. Jeden, ktorý si získal popularitu, využíva na podporenie spaľovania tukov rannú rutinu 30/30/30.

Odborník Jonathan Tylicki hovoril o tomto spôsobe trénovanie pre Eat This, Not That! Do povedomia ho dostal profesionálny biológ Gary Brecka, ktorý sa podelil o úspešnú cestu k chudnutiu po tom, čo sa pravidelne stretával so ženami, ktoré sa mu sťažovali, že robia všetko preto, aby chudli, cvičia ráno nalačno aj hodinu, obmedzujú príjem kalórií, ale kilá neubúdajú.

O čom je ranná rutina 30/30/30?

Článok pokračuje pod reklamou


V podstate vyjadruje, že do 30 minút od zobudenia skonzumujete 30 gramov bielkovín a následne absolvujete 30 minút kardia v miernej intenzite, pri ktorej tep srdca nestúpne nad 135 úderov za minútu. Môže ísť o beh, bicyklovanie alebo hoc aj tanec.

Brecka tvrdí, že by ste túto rutinu mali vyskúšať mesiac a sami budete prekvapení jej účinnosťou.

Čo za ňou stojí už vysvetľuje Tylicki.

V prvom rade, výskumy ukazujú, že nevynechávať raňajky zohráva pozitívny vplyv pri chudnutí. Vyšší príjem bielkovín je pritom spojený z efektívnejším chudnutím, pretože vás zasýtia na dlhšie obdobie.

„Neznamená to, že musíte zjesť presne 30 gramov bielkovín, len skonzumujte jedlo, ktoré má relatívne vysoký obsah bielkovín. Nevyberáme si teda na sacharidy bohaté jedlá, ako sú cereálie či pečivo, ale na bielkoviny bohaté jedlá, ako sú vajcia, cottage cheese, quinoa či ovsená kaša s proteínom alebo Ezekielov chlieb s orechovou nátierkou,“ poznamenal.

„Čo je tu dôležité je, že nechcete, aby bolo kardio príliš intenzívne – mali by ste pozdvihnúť srdcový tep, ale stále vládať bez problémov rozprávať. Nechcete prísť o dych alebo sa vyčerpať, pretože to nie je cieľom tohto princípu. Namiesto toho udržujete svoje telo v zóne aeróbnej intenzity.“


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist