Táto polievka je plná bielkovín, vlákniny a ôsmich druhov zeleniny, aby vás nasýtila pri relatívne nízkom množstve kalórií. Jedna porcia obsahuje necelých 240 kalórií, 5 gramov vlákniny a skoro 20 gramov bielkovín. Najlepšie na tom je, že jej príprava je veľmi jednoduchá. Za pol hodinu máte jedlo hotové.
Ingrediencie
6 stredne veľkých paradajok Roma (nakrájaných na polky)5 stredne veľkých mrkiev (ošúpaných a s odkrojenými koncami)
1 veľká sladká cibuľa (ošúpaná a nakrájaná na štvrtiny)
1 veľká červená paprika (nakrájaná na polky, zbavená semienok)
1 veľká žltá paprika (nakrájaná na polky, zbavená semienok)
1 veľká cuketa (nakrájaná na kolieska)
1 letná tekvica (nasekaná na kúsky)
4 strúčiky cesnaku (ošúpaného)
2 polievkové lyžice olivového oleja
4 šálky zeleninového vývaru
2 a pol šálky nízkotučného syru cottage
štipka čierneho korenia
Postup prípravy
1. Predhrejte si trúbu na 190 stupňov Celzia a cez plech si dajte alobal.2. Umiestnite na plech zeleninu a pokvapkajte ju olivovým olejom. Ten rukami naneste rovnomerne na všetku zeleninu a okoreňte.
3. Zeleninu roastujte 25-30 minút, kým neskaramelizuje. Asi v polovici ju pootáčajte. Po dopečení ju nechajte vychladnúť a opatrne ošúpte cesnak.
4. Presuňte zeleninu do mixéra, pridajte vývar a syr cottage. Mixujte, až kým nebude polievka kompletne jemná, čo by malo trvať jednu až dve minúty.
Čítať ďalší článok:
Najlepšie cviky pre budovanie svalov pre začiatočníkov