InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Problémy, ktoré trápia ženy vo forme

Autorka: Lucka  /   24. októbra 2015
Problémy, ktoré trápia ženy vo forme
Človek by povedal, že ženy, ktoré sú vo forme, to majú na ružiach ustlané. Pekne vyzerajú, majú dobrú kondíciu, cítia sa dobre a sú zdravé. Aj ony však majú svoje problémy. Prinášame vám šesť takých, o ktorých sa často nehovorí, no súvisia práve s tými, ktoré zasvätili svoj život posilňovni.

Po rokoch snaženia zistíte, že mať skvelé telo je výborná vec. Nové telo a sebadôvera však so sebou prináša aj komplikácie, ktoré si uvedomíte až v čase, keď sa vás budú týkať. Nejde pritom len o oblečenie. Tak, ak ešte len svoju púť za lepším telom štartujete, pripravte sa na toto:

1. Nebudú vám sedieť veci - ak si vypracujete telo, ktorému bude dominovať úzky pás a zaguľatený zadok, tak budete mať problém nájsť si nohavice, ktoré by vám sadli ako uliate. Ak budete mať veľké bicepsy alebo chrbát, to isté zažijete pri kupovaní vrškov. Najlepšie vám padnú legíny a tričká bez rukávov.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Budete sa cítiť hladnejšie - aby ste „nakŕmili“ svaly, budete potrebovať prijať veľa energie. Čím viac ich budete mať, tým častejšie budete chcieť jesť. A verte, že ak budete niekde zaseknuté bez jedla, bude to vplývať na vašu náladu.

3. Vaše telo sa stane predmetom diskusií - nie každý je naklonený k typu pozornosti, ktorá sa vám bude dostávať. Keď na vás iní ľudia uvidia svaly, začnú vás buď obdivovať alebo z vás budú znechutení. V každom prípade budete terčom diskusií. A z času na čas sa nájde aj niekto, kto vám venuje uštipačnú poznámku, že ak ešte naberiete trocha svalov, budete vyzerať ako chlap.

4. Holenie podpazušia bude komplikovanejšie - aj holenie podpazušia sa stane problémom. Možno si to teraz neuvedomujete, ale čím budú vaše prsné svaly, ramená, bicepsy a chrbát rozvinutejšie, tým horšie sa vám bude pristupovať žiletkou k podpazušiu. Pre genetické predispozície to nie je pravidlom, ale zažíva to väčšina „svalnatejších“ žien.

5. Vaše ruky podľahnú deštrukcii - činky, bradlá, hrazda a iné náčinia si vyžiadajú daň na vašich rukách. Vaše dlane už nebudú také hebké, ako bývali. Budú drsnejšie a ozdobené mozoľmi. Samozrejme, pri cvičení zabudnite na dlhé vyčačkané nechty.

6. Ľudia budú vo vás vkladať nádeje - nie je nič zlé na tom, že sa podelíte s inými o vašich skúsenostiach, no pripravte sa na to, že každá kamarátka, rodinná známa, či len neznáme dievčatá z posilňovne, sa vás budú pýtať na tipy, ako sa dostať do takej formy, v akej ste. Mnohí ľudia od vás budú chcieť tréningový plán, ktorý im pomôže nabrať veľa svalov. Iní zase jedálniček, ktorý im pomôže spáliť 10 kilogramov za mesiac. A nestane sa raz, že sa namiesto vďačnosti dočkáte kritiky, keď sa danej osobe nepodarí naplniť jej ciele.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist