InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Pravda o tehličkách na bruchu

08. augusta 2021
Pravda o tehličkách na bruchu
Niet pochýb o tom, že mnoho ľudí v tomto čase venuje úsilie chudnutiu, aby sa v lete mohli prezentovať vypracovaným telom. Jeho neoddeliteľnou súčasťou sú aj vypracované brušné svaly, ktorým môžeme ľudovo hovoriť aj tehličky.

Mnoho ľudí sa zameriava na ich cvičenie bez ohľadu na to, aby vedeli, čo ním dosiahnu. V skutočnosti totiž nie je pri odkrývaní tehličiek dôležitý tréning. Ak vám praje genetika, ani ho nepotrebujete. Aké pravdy by ste ešte mali o tehličkách poznať?

1. Brucho sa necvičí len pre tehličky
Aj genetika zohráva úlohu v tom, či tehličky uvidíte alebo nie, a preto by ste mali zmysel v tréningu brucha hľadať niekde inde. Aj keď sa vám ich nedarí vypracovať, netreba sa tréningu brušných svalov vzdávať. Mali by ste ich primárne trénovať pre to, aby ste zvýšili silu stredu tela, ktorá je dôležitá pre zvýšenie všeobecnej sily tela, zdatnosti, stability a zníženie rizika poranení.

Článok pokračuje pod reklamou


Pozri aj: Skutočný význam tréningu brucha

2. Tehličky je možné vidieť vďaka diéte
A keď už aj cvičíte brucho, aby ste si vypracovali tehličky, verte, že vám nepomôžu ani nespočetné hodiny v posilňovni, pokiaľ si nedáte do poriadku stravu. Aby ste ich mohli vidieť, musíte sa zbaviť tukovej vrstvy, ktorá ich pokrýva. Musíte teda venovať energiu kardiovaskulárnym aktivitám a takisto obmedzeniu kalorického príjmu.

Pozri aj: Aké jedlá skutočne pomôžu spáliť tuky z brucha?

3. Skracovačky nie sú najefektívnejšie cviky na brucho
Ľahy-sedy sú veľmi nebezpečným cvikom na brucho a hoci sú veľmi rozšírené, nie sú efektívne a namáhajú aj chrbticu. Skracovačky sú lepším cvikom, ale ani s nimi to netreba preháňať. Nie sú až také efektívne, ako sa môže zdať. Efektívnejšie je dvíhanie nôh vo vise alebo izometrické cviky, ako je čoraz populárnejšia doska.

Pozri aj: Skvelý cvik na brucho? Zdvíhanie nôh vo vise

Letný režim, pôvodne z 07.02.2016.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist