Náš Instagram NHL KHL Osobný rozvoj
Vyhľadávanie MENU
 
 
Reklama:
Výživa 24. 08. 2017

Recept: Šalát Nicoise

Dnes si pripravíme verziu tradičného šalát Nicoise, ktorý má korene vo Francúzsku. Okrem výbornej chute so sebou prináša aj 30 gramov bielkovín, 8 gramov sacharidov, 8 gramov tukov a 6 gramov vlákniny.

Info o recepte

Ingrediencie:

salat nicoise| 350 g zelených fazuliek
| 300 g tuniaka (z konzervy)
| 250 g papriky (červenej)
| 2 polievkové lyžice olivového oleja
| 1 polievková lyžica sójovej omáčky
| 1/2 citróna
| 1/2 čajovej lyžičky horčice
| 1/2 polievkovej lyžice medu
| čerstvé čierne korenie
| soľ


Postup prípravy receptu:

1. Nakrájame si červenú papriku na pásiky a fazuľky prekrojíme na polovice. Fazuľky následne asi päť minút varíme vo vode, ale dávame pozor, aby sa nerozvarili. Po dovarení ich prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať.

2. Do veľkej misy potom pridáme fazuľky, papriku a tuniaka z konzervy. Spolu premiešame a dochutíme podľa potreby čerstvým čiernym korením a soľou.

3. Šalát zalejeme zálievkou, ktorú si pripravíme zmiešaním olivového oleja, sólovej omáčky, horčice a medu, spolu so šťavou z polovice citróna.

Článok bol pôvodne publikovaný: 25.04.2013.

Letný režim so „zabudnutými“ článkami končí 31. augusta. Potom prídu opäť na rad úplne nové články.


Zdieľaj na FB  Zdieľať na FB Nahlásiť chybu  Nahlásiť chybu

Ďalšie časti seriálu:

Vylúčenie zodpovednosti: Informácie uverejnené v článku nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!