Tak ako v predošlej časti, aj tentokrát pôjde o veľmi jednoduché recepty, ktoré bude schopný urobiť každý. Vyjdú vás lacnejšie ako hotové tyčinky z obchodu a nebudú v nich žiadne umelé látky.
Jahodové pokušenie
Ingrediencie:60 g sušených jahôd
60 g kokosovej múčky
60 g nesladeného alebo vanilkového proteínu
1/2 ČL vanilky
60 ml kokosového alebo mandľového mlieka
80 g tmavej čokolády (aspoň 70%)
Postup:
Jahody rozmixujeme na malé kúsky, pridáme kokos, proteín a vanilku. Pomixujeme, aby sa všetko poriadne zmiešalo. Nemusí to byť však úplne na prášok. Následne pridáme mlieko a výslednú hmotu prenesieme na pekáč. Necháme stuhnúť v chladničke. Následne si povykrajujeme tyčinky a polejeme ich roztopenou čokoládou. Opäť necháme vychladiť.
Arašidovo-čokoladová tyčinka
Ingrediencie:1 šálka ovsených vločiek
1/2 šálky instantných ovsených vločiek
3 odmerky čokoládového proteínu
1/2 šálky burizonov
1/4 šálky medu
1/3 šálky arašidového masla
1 ČL vanilkového extraktu
2 PL čokoládových čipsov alebo nasekanej tmavej čokolády
Postup:
Z ovsených vločiek rozmixujeme múku, ktorú v stredne veľkej miske premiešame s instantnými ovsenými vločkami, proteínom a burizonmi. V malom hrnčeku nad stredným plameňom zmiešame med s maslom. Keď sú prepojené, pridáme vanilkový extrakt a zmes pridáme do misky so suchými ingredienciami. Poriadne premiešame a prenesieme na pekáč. Roztopíme si čokoládu a vytvoríme ňou na povrchu hmoty mriežku. Následne dáme všetko aspoň na 30 minút do chladničky.
Tyčinka z quinoa plná energie
Ingrediencie:1/2 šálky quinoových vločiek
1 šálka burizonov
2 PL chia semienok
1/2 ČL kávového extraktu
1 odmerka proteínu s príchuťou cappuccina
1/2 šálky jablčnej nesladenej šťavy
Postup:
Vo veľkej miske si premiešame suché ingrediencie a následne pridáme aj kávový extrakt a jablkovú šťavu. Všetko premiešame a prepojíme. Následne prenesieme na pekáč a na aspoň štyri hodiny umiestnime do chladničky. Následne nakrájame na tyčinky. Pred jedením nechajte chvíľu odstáť pri izbovej teplote.
Nepečená mandľová tyčinka
Ingrediencie:1 šálka na múku rozmixovaných ovsených vločiek
1/2 šálky instantných ovsených vločiek
1/2 šálky burizonov
1/3 šálky vanilkového proteínu
1/2 šálky mandľového masla
1/3 šálky medu
1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
Vo väčšej miske si zmiešame suché ingrediencie. V menšom hrnčeku alebo na panvici si rozpustíme mandľové maslo, ktoré neustále miešame spolu s medom dovtedy, kým sa úplne neprepoja. Následne pridáme vanilkový extrakt. Výslednú zmes prilejeme do misky k suchým ingredienciám a všetko premiešame. Potom rukami hmotu prenesieme na pekáč. Pred konzumáciou necháme odstáť v chladničke minimálne 30 minút.
Čítať ďalší článok:
Ako sa mení váš apetít počas starnutia? Zdieľať na Facebooku