InstagramFacebookYoutube
Tréning

Zvýšte intenzitu a spáľte tuky týmto HIIT tréningom

02. februára 2017
Zvýšte intenzitu a spáľte tuky týmto HIIT tréningom
Tréning HIIT, alebo vysoko intenzívny intervalový tréning, je veľmi dobrou cestou za lepšou kondíciou a zefektívnením spaľovania tukov. Za kratší čas dosiahnete lepšie výsledky. A tie vám prinesie aj tento tréning.

Táto forma tréningu spočíva vo vykonaní niekoľkých krátkych intervalov cviku vo vysokej až maximálnej intenzite, po ktorých nasledujú krátke obdobie prestávky. Ak v ňom chcete žiariť, musíte do každého cvičebného intervalu vložiť všetko.

Intervalový tréning nie sú len šprinty na bežeckej trati alebo v prírode. Môžete ho aplikovať nie len u behania či cyklistiky. Môžete ho využiť aj pri najrôznejších cvikoch. A práve taký tréning vám dnes prinášame.

Článok pokračuje pod reklamou


Je to tréning ako stvorený pre cvičenie v interiéri, a tak ho môžete robiť prakticky za každého počasia. Dá sa povedať, že ide o menší hybrid tradičného intervalového a kruhového cvičenia.

Tréning pozostáva z troch skupín cvikov. Najskôr absolvujete prvú skupinu, následne druhú a nakoniec tretiu. Cviky v každej skupine urobíte po sebe v štyroch sériách, alebo tzv. okruhoch, a po každom okruhu si dáte pauzu jednu minútu na vydýchanie.

Tréningom precvičíte svaly celého tela a spálite veľa kalórií, čo vám pomôže s chudnutím. Vybudujete si však aj lepšiu kondičku, posilníte srdce a to najlepšie – budete čerpať tieto výhody dlhodobo, keďže sa mu telo nevie prispôsobiť tak, ako klasickým aeróbnym tréningom.

Skupina 1
Cvik Série Opakovania
Poskoky znožmo (jumping jacks) 4 25
Drepy s váhou tela 4 25
Vysoké kolená na mieste 4 25


Skupina 2
Cvik Série Opakovania
Skákanie cez švihadlo 4 45 sekúnd
Skracovačky 4 25
Kľuky 4 25


Skupina 3
Cvik Série Opakovania
Angličáky (burpees) 4 20
Výpady v chôdzi 4 10 metrov
Horolezec (mountain climbers) 4 25



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist