InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Tieto zreteľné znaky vám hovoria, že ste zdravou ženou

Autorka: Lucka  /   09. februára 2019
Tieto zreteľné znaky vám hovoria, že ste zdravou ženou
Zdravé telo nie je len o tom, že ste chudé. Ak ste skutočne zdravé, potom na sebe môžete zreteľne bádať nasledujúce znaky. Ak ich nepozorujete, mali by ste zvážiť návštevu lekára.

Ktoré symptómy zdravého tela vás môžu tešiť?

1. Zdravá hmotnosť - ak ste medzi hranicami odporúčanej normálnej, zdravej váhy, potom je to dobré pre vás. Ak medzi nimi nie ste, ale ste blízko, tiež nejde o veľký problém. Znamená to, že prijímate zhruba správne množstvo kalórií.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Dostatok životnej energie - ak zvládate fungovať počas dňa bez väčších problémov a máte dostatok energie, potom ste v poriadku. Popoludňajšia únava je bežná. Ak ste unavené celý deň, potom buď nemáte dostatok spánku alebo by mohlo ísť aj o vážnejší problém.

3. Svetlo sfarbený moč - ak je váš moč svetlý, znamená to, že vaše obličky fungujú v poriadku. Ak je tmavý, potom by ste mali zvýšiť príjem tekutín. Ak ani to nepomôže, potom by mohol byť problém s obličkami.

4. Hladké a ružové pery - popraskané pery sú známkou dehydratácie a ak sú praskliny malé a v kútikoch, potom by vás mohol trápiť nedostatok vitamínu B a zinku.

5. Hladké a ružové nechty - aj ružové a hladké nechty sú známkou dobrého zdravia. Iné sfarbenie alebo deformácie môžu byť indikáciou množstva rôznych blížiacich sa problémov.

6. Pravidelná menštruácia - nepravidelné menštruácia už dopredu môže varovať, že by nemusel byť váš reprodukčný systém v poriadku. Môže ísť len o prípad podvýživy, ale môže ísť aj o niečo vážnejšie. Preto je dôležité navštíviť doktora.

7. Rýchle hojenie rán - malá rana by sa mala zaceliť za jeden až dva dni. Ak to trvá dlhšie, potom by ste mohli mať problém so zrážanlivosťou krvi alebo by vás mohla trápiť infekcia.

8. Čistá pokožka - ak máte problémy s pokožkou, môže ísť o hormonálny problém, zlé výživu, následky stresu alebo niečo vážnejšie.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist