InstagramFacebookYoutube
Výživa

Tri zvyky, ktoré vám pomôžu udržať si vyrysované telo

09. apríla 2019
Tri zvyky, ktoré vám pomôžu udržať si vyrysované telo
Schudnúť a vyrysovať telo tak, aby mu dominovali tehličky na bruchu je náročné. Zachovať si však takúto formu môže byť ešte ťažšie. A hlavným vinníkom býva slabá stravovacia disciplína. Ako sa s tým vyrovnáva profesionálny kulturista Mark Dugdale?

Skúsený americký kulturista, ktorý má na konte aj niekoľko víťazstiev v kategórii do 212 libier, odporúča, aby si ľudia udržovali nasledujúce tri stravovacie návyky, ak si chcú udržať svoju výbornú formu. Vychádza pritom zo svojich skúseností.

1. Pripravujte si jedlá už v nedeľu
Jednoduchým plánovaním vopred docielite to, že budete jesť zdravšie a kvalitnejšie jedlá. Keď v nedeľu naplánujete a pripravíte jedlá na celý pracovný týždeň, budete presne vedieť, čo máte jesť a neprejdete k nejakej horšej alternatíve. Počas víkendu následne môžete trochu zvoľniť.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Využívajte ocot a inhibítory tráviacich enzýmov
Jedna polievková lyžica jablčného octu večer pred spaním pomáha k lepšej kontrole krvnej glukózy. Znamená to, že ak sa trochu prejete sacharidov, nebude to mať taký vplyv na naberanie tukových zásob. Na podobnom princípe funguje aj doplnok výživy Indigo-3G, ktorý tiež pomáha dostať sacharidy pod kontrolu. Jeho denný príjem maximalizuje využívanie živín svalmi a predchádza ich ukladaniu vo forme tukov.

3. Ošúpte si mandle a opečte ich
Namočte mandle na noc do vody, aby ste ich potom mohli ľahšie ošúpať. Následne ich umiestnite na papier na pečenie zľahka pokvapkaný kokosovým olejom. Snažte sa ich rozprestrieť rovnomerne a posypte morskou soľou. Potom ich zhruba dve hodiny pečte na 130 stupňoch Celzia. Niektoré štúdie tvrdia, že orechy pomáhajú udržovať chudšie telo vďaka obsahu vlákniny, zdravých tukov, schopnosti tíšiť hlad a kontrolovať krvný cukor. Dugdale tvrdí, že u neho to funguje.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist