InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Štyri cviky, ktoré by mala robiť každá silná žena

Autorka: Lucka  /   04. mája 2019
Štyri cviky, ktoré by mala robiť každá silná žena
Ak sa chcete stať silnou ženou nie len mentálne, ale aj fyzicky, mali by ste do svojho zásobníka často využívaných cvikov zaradiť aj štyri, ktoré uvádzame v tomto článku.

Ani ženy sa nemusia obávať ťažkých základných cvikov, ktoré zaťažujú viac svalov naraz a teda efektívne pomáhajú k spevňovaniu svalov a budovaniu sily. Keďže sú náročnejšie, pália aj viac kalórií. Silnejšie telo vám prinesú nasledujúce cviky, ktoré by ste mali robiť bez ohľadu na svoj vek a kondičnú úroveň:

1. Rumunský mŕtvy ťah
Mŕtvy ťah je jeden z najlepších, ak nie ten najlepší, cvik na rozvoj celkovej sily. Je aj veľmi funkčný, keďže jeho účinky prenesiete aj do bežného života. Treba sa však uistiť, že ho cvičíte správnou technikou. Ak áno, efektívne precvičíte chrbát, nohy i stred tela.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Zhyby
Ak chcete mať široký chrbát a opticky zúžiť svoj pás, potom musíte cvičiť zhyby. Tie dodajú aj veľkú silu pre hornú časť tela, ktorá je pre mnohé ženy slabinou. Preto sa zhyby môžu zdať ako extrémne ťažký cvik, ale treba vydržať a postupne si ho osvojiť. Nevadí, aj keď budete spočiatku robiť v sérii len jedno opakovanie.

3. Čelné drepy
Čelné drepy sú pre celkový silový rozvoj o trochu lepšie ako bežné drepy s činkou za krkom. Pomôžu vám rozvinúť silu dolnej časti tela a majú menšie riziko zranenia. Drepy môžete robiť hlbšie a v lepšej forme. Pomôže to nie len nohám, ale aj bedrám a nezaťaží to tak chrbticu.

4. Tlaky na ramená
Môžete ich vykonáva s veľkou činkou alebo jednoručkami. Môžete ich vykonávať v sede alebo v stoji. Bez ohľadu na to budú výborným cvikom na rozvoj sily ramien, ktoré sú kľúčové pre iné cviky i pre bežný život. Tiež vám pomôže s koordináciou a aktivuje aj svaly stredu tela, hlavne, ak ich budete cvičiť v stoji.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist