InstagramFacebookYoutube
Zdravie

Kroky, ktoré vám pomôžu nadobro vyriešiť problémy s držaním tela

20. septembra 2019
Kroky, ktoré vám pomôžu nadobro vyriešiť problémy s držaním tela
Máte problémy s držaním tela, ktoré by ste radi napravili? V prvom rade si musíte uvedomiť, že riešením je zmena vášho správania. Neexistujú zázračné cviky, ktoré by vykompenzovali zlý životný štýl. Prinášame vám však tipy, ktoré vám ho umožnia zmeniť.

Ak si chcete vyriešiť problémy s držaním tela nadobro, musíte každý deň robiť veci, ktoré pomôžu pozmeniť vašu svalovú pamäť a pomôcť tak napraviť nedokonalosti vo vašom postoji. K tomu vám pomôžu nasledujúce štyri kroky:

1. Pripravte si prostredie na to, aby ste mali dobré držanie tela
V prvom rade je potrebné nastaviť si prostredie tak, aby sme podporovali správne držanie tela a obmedzovali to nesprávne. Čo si pod tým predstaviť? Väčšinu dňa strávime v práci. Ak sedíme, mali by sme mať vhodne nastavené sedadlo, obrazovku monitora. V aute by sme mali mať správne nastavené sedadlo i spätné zrkadlá. Pri statí a chodení by sme mali byť vystretí a uvoľnení...

Článok pokračuje pod reklamou


2. Posilňujte svaly so správnou technikou
Cvičenie prospieva vášmu telu nie len z hľadiska jeho držania. Nevhodné cvičenie však môže aj prispievať k budovaniu zlých návykov. Preto treba cvičiť každú svalovú partiu a pri cvikoch dbať na správnosť ich vykonávania. Ak sa potrebujeme špecializovať na vylepšenie držania nášho tela, väčšinou sa treba zamerať na sedacie svaly, svaly stredu tela a stredné a dolné trapézy.

3. Venujte sa strečingu svalov
Aby sa zabránilo budovaniu svalovej nerovnováhy pri cvičení alebo robení pravidelných dlhodobých pohybov, je potrebné sa venovať aj strečingu. Najčastejšie prispievajú k zlému držaniu tela tieto svaly: krčné svaly, prsné svaly, ohýbače bedier, hamstringy. Práve tým by ste sa mali venovať pri strečingu najdôkladnejšie.

4. Držanie tela a nálada idú ruka v ruke
Aj mentálne sa musíme zmeniť, aby sme prospeli držaniu nášho tela. Ak máte na tvári veľký úsmev, cítite sa zvyčajne šťastnejšie a máte tendenciu mať aj lepšie držanie tela. Ak ste, naopak, v zlej nálade, dostávate sa ľahšie do zlého držania tela a často si to ani neuvedomíte. Navyše, ak budete chodiť vystretí a uvoľnení, automatický to podporí aj vašu náladu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist