InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Ako začať s diétou alebo tréningom už dnes a nie „zajtra“?

17. novembra 2019
Ako začať s diétou alebo tréningom už dnes a nie „zajtra“?
Chcete schudnúť. Dnes sa však necítite najlepšie, a tak si poviete – začnem zajtra! Viete však, že vo väčšine prípadov to „zajtra“ nikdy nepríde? Preto je dôležité začať už dnes. A my vám poradíme, ako na to.

Netýka sa to len chudnutia, zdravej stravy či pravidelného cvičenie, no slovná kombinácia „začnem zajtra“ v sebe vo všeobecne skrýva pár pascí.

Prvou je, že si ešte dnes dovolíte zhrešiť predtým, ako to zajtra budete chcieť napraviť. Ďalšou priveľké sebavedomie – myslíme si, že máme väčšiu sebakontrolu, ako v skutočnosti máme. A treťou môže byť priveľký optimizmus, že dnes si ešte môžeme hovieť a zajtra bude všetko pozitívne.

Článok pokračuje pod reklamou


Ako sa z týchto pascí dostať alebo ako sa do nich nechytiť? Adam Gilbert má pre nás štyri riešenia, ktoré nám pomôžu začať s diétou či tréningom už dnes:

1. Chyťte sa predtým, ako spadnete
Často si uvedomujeme, že padáme do pasce zajtrajška, ale čo s tým môžeme urobiť? Môžeme vstúpiť do tých myšlienok a urobiť v daný moment lepšie voľby. Ak si budeme racionalizovať všetky tie dôvody, prečo by sme dnes mali odložiť veci na zajtra, mali by sme prestať, zmeniť myslenie a vyhnúť sa tým chybným rozhodnutiam.

2. Skontrolujte si vašu realitu
Ak si hovoríte, že začnete zajtra, zastavte sa a opýtajte sa samí seba: „Myslím to skutočne úprimne s tým, že začnem zajtra?“ Keď budete k sebe úprimní, dokážete spozorovať racionalizovanie si dôvodov na odklad a prestanete s tým.

3. Uvedomte si, že zajtrajšok nebude ľahký
Hovoríme si, že začneme zajtra, pretože sa dnes na začiatok necítime a pripadá nám komplikovaný. Uvedomte si však, že situácie nebude ľahšie ani zajtra. Vytvárame si ideálny obrázok zajtrajška, ktorý však nepríde. To, čo cítime dnes, budeme cítiť aj zajtra. Preto sa treba prekonať už dnes.

4. Snažte sa vytvoriť si každodenný rytmus
To, čo sa rozhodneme urobiť dnes, nám predkladá to, čo budeme robiť aj zajtra. Ak sa zbavíme predstavy toho, že zajtrajšok bude iný a že dnešné rozhodnutia budú rovnaké ako zajtrajšie, tak bude ťažšie unikať dôsledkom odkladania. Ak budete každý deň jesť nezdravo, čoraz ťažšie sa vám bude bojovať proti negatívnym dopadom. Ak však, na druhú stranu, začneme každý deň robiť veci, ktoré sú pre nás prínosné, stane sa to pre nás ľahšie z dlhodobého hľadiska.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist