InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Najlepšie potréningové doplnky výživy pre ženy

Autorka: Lucka  /   29. februára 2020
Najlepšie potréningové doplnky výživy pre ženy
Mladá generácia žien sa už nebojí posilňovania tak, ako tomu bolo u tých starších. Ak aj vy oceňujete význam cvičenia s činkami a chceli by ste svoje výsledky zefektívniť doplnkami výživy, prinášame vám tri, ktoré sú pre vás najvhodnejšie.

1. Srvátkový proteín
Kvalitný srvátkový proteín, vo forme izolátu alebo hydrolyzátu, vám poskytne rýchlo stráviteľné bielkoviny, ktoré sú ideálne pre obdobie po tréningu. Rýchle strávenie pomôže obnoviť proteínovú rovnováhu a aktivovať obnovu a budovanie svalov veľmi rýchlo. Po docvičení vám stačí prijať okolo 30 gramov proteínu, v závislosti od zloženia konkrétneho prípravku. Ten sa dá využívať aj častejšie, ak vám chýbajú bielkoviny zo stravy. Populárnym obdobím na jeho príjem je aj ráno.

2. Rýchlo stráviteľné sacharidy
Vo svojej strave sa zrejme snažíte vyhýbať jednoduchým cukrom alebo jedlám s vysokým glykemickým indexom. Po intenzívnom tréningu je však dôležité doplniť telu glykogénové zásoby a dodať mu energiu pre regeneráciu. A na to sú najlepšie rýchlo stráviteľné sacharidy. Môžete skúsiť gainer, ale úplne postačia lacnejšie a jednoduchšie produkty, ako sú dextróza či maltodextrín. Optimálne je ich prijímať spolu s bielkovinami. Ak je vašim cieľom budovanie svalov, mali by ste ich prijať asi dvakrát toľko, ako bielkovín. Ak chudnete, dajte si pozor na kalórie a príjem cukrov obmedzte.

3. Kreatín
Tento účinný suplement často u žien spôsobuje prílišný rešpekt a občas aj strach. Možno je to jeho názvom, no žiaden postrach by to byť nemal. Je to jeden z najviac testovaných a osvedčených produktov na trhu. Kreatín podporuje výkonnosť i regeneráciu. V tele generuje molekuly ATP, ktoré sú hlavným zdrojom energie pre svaly. Môže sa užívať aj pred cvičením, ale nové štúdie hovoria, že najlepšie je užívať ho po tréningu. Vedie to k efektívnejšiemu rastu svalovej hmoty i sily. Pre najlepšie výsledky by ste mali užívať 3-5 gramov kreatínu každý deň asi 8 týždňov. Potom si od neho treba dať na pár týždňov pauzu.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist