InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Skvelý tréning hornej časti tela, ktorý zvládnete za 15 minút

Autorka: Lucka  /   02. mája 2020
Skvelý tréning hornej časti tela, ktorý zvládnete za 15 minút
Hľadáte rýchly a efektívny tréning, ktorým by ste si mohli aj v pohodlí domova posilnil a vytvarovať svaly rúk, hrudníka, ramien a chrbta? Potom ste na správnej adrese.

Mnoho žien sa pri cvičení koncentruje na sedacie svaly a nohy, ale aj silný vršok je dôležitý minimálne preto, aby ste mali lepšie držanie tela a mali viac sily využiteľnej v mnohých situáciách bežného života.

Prinášame vám tréning hornej časti tela, ktorý môžete odcvičiť už za 15 minút a efektívne pritom stimulovať svoje svaly k svalovému a silovému rastu.

Článok pokračuje pod reklamou


Pôjde o kruhový tréning a doma ho môžete vykonávať preto, lebo na jeho precvičenie potrebujete len pár jednoručných činiek.

Skladá sa len z piatich cvikov, ktoré budete robiť jeden po druhom bez prestávky. Potom si dáte prestávku na vydýchanie dlhú minútu až dve. Následne celý kruh zopakujete ešte dva- až trikrát. Každý cvik sa snažíte vykonávať v 10 až 12 opakovaniach.

A aké cviky v tréningu využijete? Nebudeme vás už napínať...

Začína sa kľukmi, ktorými zacielite najmä hrudník a ramená, ale aj tricepsy, brucho a spodnú časť chrbta. Následne precvičíte bicepsy a predlaktia bicepsovými zdvihmi, prejdete na tlaky v stoji zamerané na ramená a stimulujúce aj tricepsy. Predposledný cvik bude zameraný na svaly chrbtové – pôjde o príťahy jednoručiek v predklone. Na záver dostanú ešte zabrať tricepsy, ktoré precvičíme tricepsovými extenziami s jednoručkami.

Tréning hornej časti tela
Cvik Série Opakovania
Kľuky 3-4 10-12
Bicepsové zdvihy 3-4 10-12
Tlaky na ramená 3-4 10-12
Príťahy jednoručiek v predklone 3-4 10-12
Tricepsové extenzie s jednoručkami v sede 3-4 10-12
Poznámka: Cvičí sa formou kruhového tréningu.



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist