InstagramFacebookYoutube
Výživa

Rozšírené chyby, ktoré robia muži vo svojej diéte

01. októbra 2020
Rozšírené chyby, ktoré robia muži vo svojej diéte
Muži, ktorí si chcú vypracovať svalnaté vyrysované telo, majú lepšie šance na úspech, ak si uvedomia, že vo svojom prístupe k strave robia aj s tými najlepšími úmyslami často chyby.

Bez ohľadu na to, čo vašou stravou chcete dosiahnuť, by ste si mali dať pozor na rozšírené chyby, ktoré vyplývajú zo zlých rád alebo z nepochopenia tých dobrých:

1. Podceňovanie zeleniny – toto je problém, ktorý je viditeľnejší u mužov podstatne viac, ako u žien. Zeleninové šaláty nie sú „babskou záležitosťou“. Zelenina vám poskytne dôležité vitamíny a minerály, ako aj vlákninu, ktorá vás zasýti na dlhšie. Zelenina posilní vašu imunitu, vďaka čomu nebude tak často narúšať vašu snahu choroba.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Víkendová opica – mnoho mužov vydrží zdravý životný štýl celý pracovný týždeň, aby ho potom zaklincovali víkendom, počas ktorého si užijú zábavu a popijú viac alkoholu, ako by bolo vhodné. Tým si však znížia svoju schopnosť páliť tuky a prípadné pokroky z ostatných dní znegujú. Ak to myslíte s vašou premenou vážne, zabudnite na to.

3. Strach zo sacharidov – mnoho mužov, ktorí sa snažia spáliť nadbytočné tuky, vie, že by mali obmedzovať príjem sacharidov. Často sa to však mení na strach zo sacharidov, vďaka ktorému obmedzujú túto makroživinu na minimum. Podržte si sacharidy vo svojej strave, minimalizujte tie jednoduché a koncentrujte sa viac na tie komplexné.

4. Nedostatočný príjem vody – väčšina ľudí neprijíma dostatočné množstvo vody. Vodu pritom potrebuje náš mozog, naše svaly i naše orgány. priemerný muž by mal denne prijať minimálne 3 a pol litra vody. Ak ste fyzicky aktívnejší, aj viac.

5. Dodržiavanie všeobecných postupov – mnoho mužov je dostatočne disciplinovaných na to, aby dodržiavali predpísané návody na dosiahnutie svojho cieľa. Často však zabúdajú na to, že každý človek je iný. To, čo funguje u niekoho iného, nemusí fungovať u vás. Preto si zo všetkých návodov zoberte len to, čo u vás funguje a zvyšok zahoďte do zabudnutia.

6. Príliš prísna diéta – správny chlap si stanoví cieľ a vie si ísť cieľavedome za ním. Problém je, že sú muži často zaťažení na pokroky natoľko, že sa ich snažia dosahovať rýchlo a tým sprísňujú svoju diétu tak, že z nej už neprijímajú dostatok energie a cenných živín. Nejedzte ako vtáčik a vybudujte si dobre vybalansovaná stravu, ktorá vám prinesie postupné a udržateľné pokroky.

7. Konzumácia falošných zdravých jedál – v obchodoch môžete ľahko naraziť na jedlá, ktoré sa tvária ako zdravé alebo sú dokonca propagované ako zdravé. Dôvod je jasný – zdravá výživa je trendom a spoločnosti naň reagujú. Dajte si však na také potraviny pozor a uistite sa, že jete skutočné jedlá. Zabudnite na rôzne tyčinky, sušienky či nápoje, resp. spracované potraviny.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist