InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Šťastný nový rok 2022! Utužte si v ňom zdravie a dosiahnite úspechy

1. 1. 2022
Šťastný nový rok 2022! Utužte si v ňom zdravie a dosiahnite úspechy
Rok 2021 je za nami a nebol oveľa lepší ako ten rok predošlý. Pandémie sme sa nezbavili, no musíme sa s ňou vyrovnať a v novom roku pristupovať zodpovedne k nášmu zdraviu i osobným ambíciám. Želáme vám doň veľa šťastia a najmä zdravia.

Nový rok 2022 nám prinesie 365 dní, ktoré môžeme využiť na utuženie nášho zdravia, na vybudovanie tela snov i na úspechy v práci alebo v škole. Vstúpte doň pozitívne a zaviažte sa k tomu, že to bude pre vás napriek všetkému dobrý rok. Pomôcť sa pokúsime aj my zo SlovakFitness.sk.

Pre utuženie zdravia zamerajte svoju pozornosť na kvalitnú stravu – na jednu stranu obmedzte cukor a sladené nápoje, spracované jedlá, alkohol, trans tuky, na druhú prijímajte viac zeleniny a ovocia, zdravých tukov, bielkovín a vlákniny. Nezabudnite na probiotiká a zvážte pravidelné otužovanie. Chodievajte častejšie na čerstvý vzduch, aby ste si vďaka slnku dodali vitamín D, a vyhýbajte sa fajčeniu.

Článok pokračuje pod reklamou


Nezabúdajte piť dostatok vody a dostatočne dlho a kvalitne spávať. Budete tak mať aj viac energie na pravidelné cvičenie, ktoré vám pomôžu vybudovať nie len zdravšie, ale aj krajšie telo. Budete mať aj viac energie pre vaše osobné ambície.

Pre ne môže byť kľúčové, ak si budete stanovovať presne špecifikované a časovo ohraničené ciele, ktoré sú merateľné a dosiahnuteľné. Na ich základe si vytvorte presný plán, ktorý vás bude na kľukatej ceste navigovať ako kompas. Nenechajte sa odradiť prekážkami či zakopnutiami a myslíte aj na relax, meditáciu a potešenie blízkych.

„Musíme prijať konečné sklamanie, ale nikdy nestratiť nekonečnú nádej.“ – Martin Luther King ml.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist