InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Ste leniví? Aj takto sa môžete dostať do formy

30. 1. 2022
Ste leniví? Aj takto sa môžete dostať do formy
Mnohí ľudia sa neprekonajú a nezacvičia si len z toho dôvodu, že sú jednoducho leniví. A hoci nejde o cnostnú vlastnosť, aj s ňou môžu podporiť svoje zdravie a kondíciu.

Toto sú tipy, ktoré pomôžu dostať sa do formy aj lenivej osobe:

1. Počas telefonovania sa prechádzajte – často ani neviete, ako rýchlo vám ubehne polhodinový telefonát. Preto by ste sa to mali snažiť využiť a pri telefonovaní sa prechádzať. Nepotrebujete sa na chodenie koncentrovať a pritom spálite niekoľko kalórií a urobíte niečo dobré pre svoje telo.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Nalejte si vodu do džbánu a majte ju po ruke – pre optimálne fungovanie tela a teda aj metabolizmu, ako aj zabránenie pocitom hladu by ste mali piť dostatočné množstvo vody. Ak s tým máte problém, nalejte si ju do džbánu alebo fľaše a majte ju niekde na stole pri sebe.

3. Pri sledovaní televízie sa ponaťahujte – nebudete tým síce páliť veľa kalórií, ale aj strečing pomáha svalom, kĺbom i mysli, pričom sa budete cítiť aj uvoľnenejšie, vďaka čomu by ste mohli znížiť riziko prejedania sa či pitia alkoholu.

4. Po jedení si umyte zuby – ak patríte k ľuďom, ktorí sa ľahko prejedia, najmä večer, tak si po plánovanom jedle umyte zuby. Zvýši sa tým pravdepodobnosť, že už ďalšie jedlo nezjete, lebo budete vedieť, že by ste si znovu museli umyť zuby a to mnohých odradí.

5. Tréningové náčinie si nechajte na očiach – lenivý človek musí mať okolo seba vytvorené prostredie, ktoré podporí jeho pozitívnu pohnútku. Majte na očiach svoje obľúbené tréningové náčinie, ak by ste cez deň dostali impulz ísť si zacvičiť a stačilo by natiahnuť ruky a zdvihnúť si napríklad jednoručky zo zeme.

6. Zatancujte si – vždy, keď môžete, tak si pustite obľúbenú pesničku a zatancujte si. Dodá vám to energiu, zlepší náladu a spáli aj nejaké kalórie.

7. Začnite si postupne budovať zvyk – namiesto absolvovania celého tréningu si začnite postupne budovať zvyk hýbať sa denne niekoľko minút. Začnite napríklad drepmi či skracovačkami. Zvyknite si najskôr robiť jednu sériu, časom dve, tri... Potom pridajte ďalší cvik a postupne sa prepracujete až k plnohodnotnému tréningu. Síce pomaly, ale nebude vás to tak „bolieť“.

8. Drepy pred hlavným jedlom – trikrát denne urobte 10 drepov. Aby ste na ne nezabudli, robte ich pred raňajkami, obedom a večerou. Drepy precvičia nohy, zadok i stred tela a spália aj kalórie.

9. Viac sa venujte partnerke/partnerovi – niektoré formy cvičenia môžu byť zábavné. Patrí medzi ne aj sex. Ten je rovnako efektívnou kardio aktivitou, ako aeróbne cvičenie v miernej intenzite.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist