InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Rýchly tréning celého tela, ktorý vám dá zabrať

Autorka: Lucka  /   25. marca 2023
Rýchly tréning celého tela, ktorý vám dá zabrať
Chcete mať lepšiu kondičku, pevnejšie svaly a menej tukov na tele? Tréningu nemusíte venovať hodiny času denne, aby ste to dosiahli. Prinášame vám tréning, ktorý len za 20 minút dá zabrať celému vášmu telu.

Ide o tréning typu EMOM, čo je skratka pre Every Minute On the Minute (každú minútu na minútu). Tento typ tréningu vám umožní s využitím minimálnych prestávok a maximálneho tréningového objemu zlepšiť kondíciu, silu, vytrvalosť i mentálnu odolnosť.

Podstatnou tohto tréningového princípu je, že absolvujete stanovený počet opakovaní určitého cviku na začiatku každej minúty. Následne oddychujete do konca danej minúty a ďalšiu minútu začnete vykonávaním ďalšieho cviku. Oddych tak závisí na tom, ako rýchlo sériu daného cviku absolvujete.

Článok pokračuje pod reklamou


Tento konkrétny tréning zahŕňa sedem cvikov, ktorými precvičíte celé telo. Každý cvik vykonáte v troch sériách v počte opakovaní, ktorý nájdete uvedený v tabuľke nižšie. Cvičí sa však kruhovo, čo znamená, že sa vždy urobí jedna séria cviku a potom sa prejde na ďalší. Až po poslednom cviku sa vrátite znova k prvému a u každého cviku vykonáte ďalšiu sériu.

Na začiatku precvičíte nohy drepmi, následne ramená tlakmi v stoji. Potom prejdete cez bicepsové zdvihy, po ktorých absolvujete mŕtve ťahy, good morning a príťahy v predklone. Tieto cviky sa zameriavajú prevažne na váš chrbát. Na koniec je tu ešte precvičenie brucha, ktoré vám poskytnú skracovačky.

Ak neviete odhadnúť, akú váhu na činkách by ste mali mať, aby ste dokázali precvičiť v každej sérii predpísaný počet opakovaní, odporúčame takú, ktorou dokážete naraz vykonať 15 opakovaní. Malo by to byť okolo 65 % vášho maxima pre jedno opakovanie.

20-minútový "EMOM" tréning celého tela
Cvik Opakovania
Drepy 10
Tlaky v stoji 12
Bicepsové zdvihy 10
Mŕtve ťahy 10
Good Morning 10
Príťahy v predklone 12
Skracovačky 10



Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist