InstagramFacebookYoutube
Motivácia

Vraciate sa k cvičeniu? Tieto tipy vás pomôžu namotivovať

23. 4. 2023
Vraciate sa k cvičeniu? Tieto tipy vás pomôžu namotivovať
Či už ste si zobrali kratšiu prestávku od cvičenia alebo ste v posilňovni nebolo roky, myšlienky na návrat sa môžu stretnúť s odporom. Ako na to? Stojí to za to? Bez ohľadu na otázky, ktorým čelíte, sa vyplatí dodať si dávku motivácie.

V prvom rade je fajn, že rozmýšľate o návrate k cvičeniu. Ak máte pochybnosti, zahoďte ich. Stojí to za to a stojí za to riešiť aj detaily, ktoré sa s tým spájajú. Ak však narazíte na nedostatok motivácia, môže to byť náročné. Preto sa držte nasledujúcich tipov:

Nechoďte do toho samostatne

Cvičenie s tréningovým partnerom pre vás bude ľahšie, pretože dohliadne na to, aby ste boli poctiví. Vy zároveň budete dohliadať na neho, čo vám dodá pocit dôležitosti. Najlepším partnerom je niekto pozitívne naladený, energický a zodpovedný. Okrem toho, že prispeje k pravidelnému cvičeniu, zvýši aj vaše nasadenie v tréningoch.

Článok pokračuje pod reklamou


Skúste predtréningový suplement

Predtréningové suplementy vám dodajú energiu na cvičenie a zlepšia výkonnosť počas tréningu. Dokážu vás teda naladiť na cvičenia a to, že do nich aj niečo investujete, spôsobí, že ich nebudete chcieť užívať nadarmo. Ak máte problémy so srdcom, ich užívanie treba konzultovať s doktorom. Typicky obsahujú veľa kofeínu.

Rozbúchajte si srdce

Snažte sa zvýšiť svoj srdcový tep nad 100 úderov za minútu, kedy dôjde k odozve tela vedúcej k vylúčeniu endorfínov. To spôsobí zmenu vášho mentálneho nastavenia a budete sa cítiť ako iný človek. Zvýšiť tep vám pomôžu kardiovaskulárne aktivity, ako je beh, veslovanie či bicyklovanie. Využívajte ich teda aj ako zahrievanie pred posilňovaním.

Pustite si hudbu

Pustite si obľúbené, ale energetickú hudbu, a zhlboka dýchajte. Neuvoľníte tým len svoju myseľ, ale podporíte aj motiváciu. Už 30-60 sekúnd hlbokého dýchania vás pomôže dostať do zóny a zvýšiť koncentráciu na tréning. Hudba vás bude motivovať aj počas cvičenia k lepším výkonom.

Vyfiltrujte si sociálne siete

Sociálne siete ovplyvňujú naše životy viac, ako si to možno mnohí uvedomujú. Ovplyvňuj aj to, ako sa cítime. Preto sa z nich snažte odobrať všetko negatívne. Nesledujte nikoho, kto vás ťahá dole. Sledujte len tých, čo vás motivujú.

Nájdide niečo nové

Problémom pre mnohých je, že v cvičení ťažko nájdu záľubu, pretože ich rýchlo omrzí. Stane sa monotónnym. Preto je fajn cez týždeň striedať rôzne druhy tréningov – silový s kardiovaskulárnym. Zároveň je treba objavovať nové veci, či už ide o cviky, techniky cvičenia alebo skladbu tréningu.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist