InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

24 minút a bez náčinia: Precvičte celé telo a spáľte nadbytočné kalórie

Autorka: Lucka  /   23. decembra 2023
24 minút a bez náčinia: Precvičte celé telo a spáľte nadbytočné kalórie
Keďže v 24. decembrový deň sú Vianoce, rozhodli sme sa vám priniesť tréning celého tela, ktorý trvá symbolicky 24 minút a pomôže vám spáliť trebárs nadbytočné kalórie, ktoré ste si dopriali počas sviatkov.

Ide o jednoduchý tréning, na ktorý nepotrebujete žiadna cvičebné náčinie. Postačia vám stopky a pre väčšie pohodlnie žinenka alebo cvičebná podložka. Vďaka tomu môžete absolvovať tento tréning kdekoľvek. Aj doma.

Tréning pozostáva zo šiestich cvikov, ktoré budete opakovať dokola kruhovým spôsobom – celkovo trikrát. Ešte predtým sa však musíte zahriať, na čo poslúži beh alebo pochodovanie na mieste v dĺžke jednej minúty a následne skákajúci panák (jumping jacks) tiež v dĺžke jednej minúty.

Článok pokračuje pod reklamou


Potom už prichádzajú na rad samotné cviky – drepy, horolezec (mountain climbers), výpady striedavo každou nohou, skákajúci panák, mŕtve ťahy na jednej nohe (nohy striedame každým opakovaním), doska (plank; striedame 15 sekúnd bežnú dosku s bočnou doskou na jednej aj druhej strane) . Každý cvik budete vykonávať v dĺžke jednej minúty. Po poslednom si dajte prestávku na nie viac ako 60 sekúnd.

Na záver netreba zabudnúť na pozvoľné vychladnutie. Prvú minútu budete pochodovať na mieste, ďalšiu využijete na ponaťahovanie hamstringov, predného štvorhlavého svalu stehna a lýtok.

Ak by ste si náročnosť cvičenia chceli zvýšiť, drepy a výpady môžete robiť s výskokom. Nezabudnite piť dostatok vody a po docvičení dodať telu bielkoviny a sacharidy z nejakej zeleniny.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist