Francúzske tlaky

Potrebná výbava: Veľká činka

Vplyv na hmotu: Veľmi dobrý
Vplyv na tvarovanie: Dobrý

Prevedenie cviku: Ľahneme si na lavičku, pričom nohy máme pevne umiestnené na podlahe. Uchopíme veľkú činku nadhmatom tak, že oba palce smerujú k sebe. Šírka úchopu je užšia ako je šírka ramien. Činku zdvihneme zo stojana tak, aby v počiatočnej pozícii bola tyč nad hrudníkom (1). S nádychom ju kontrolovane spúšťame dole k hlave, pričom nadlaktie držíme zafixované a pohyb vychádza z lakťových kĺbov. Pohyb zastavíme pri jemnom natiahnutí tricepsových svalov (2). Chvíľku podržíme a s výdychom činku vytlačíme naspäť do počiatočnej pozície. Nadlaktím sa snažíme hýbať čo najmenej. Po dokončení predpísaného počtu opakovaní činku umiestnime na stojan.