InstagramFacebookYoutube
Pre ženy

Ste slobodnou mamičkou? Naučte sa, ako zostať fit

Autorka: Lucka  /   21. novembra 2015
Ste slobodnou mamičkou? Naučte sa, ako zostať fit
Ste slobodnou mamičkou? Určite je to pre vás niekedy ťažké a cítite, akoby ste mali tú najťažšiu úlohu na svete. Možno tomu nebudete veriť, ale mnoho slobodných mamičiek sa stále dokáže udržať vo forme. A môžete to dokázať aj vy.

Na to, aby ste aj počas mamičkovských povinností zostali v kondícii a nepodľahli nezdravému životnému štýlu, uplatnite nasledujúcich päť tipov:

1. Jedzte zdravo
Keď príde ten čas, že si konečne sadnete pred televíziu, je veľmi ľahké podľahnúť lákaniu pohodlného a nezdravého jedla. Namiesto napolitánok, čokolád, zmrzliny či čipsov, sa vždy snažte vyberať zdravšie alternatívy. Jedzte zdravo a vráti sa vám to trojnásobne – budete zdravšie, krajšie a budete mať viac energie.

Článok pokračuje pod reklamou


2. Cvičte doma
Je ťažké nájsť na Slovensku posilňovňu, v ktorej by sa postarali o vaše dieťa. Preto zvoľte alternatívu domáceho cvičenia. Postačí, keď investujete do jedného kardio stroja (rotopedy sú vhodné pri pomere cena/výkon) a jednoručiek. Potom stačí, ak si denne nájdete na cvičenie aspoň 20-30 minút. Pri cvičení s činkami je najlepšie držať sa tréningov na rozvoj celého tela.

Stojí za pozornosť: Tréning celého tela pre skvelé výsledky

3. Buďte pozitívne naladená
Buďte hrdá na to, že ste mamičkou, dokážete sa postarať o svoje dieťa a záleží vám ešte aj na tom, aby ste bola v kondícii. Náladu si vždy držte v pozitívnej nálade a všetko vám pôjde ľahšie. Polovica úspechu tkvie v nastavení vašej mysle.

4. Zbavte sa stresu
Stres nie je vítaný a poškodí aj vaše ambície byť vo forme. Stres totiž spôsobuje, že tuky pálite pomalšie, pomalšie sa regenerujete z tréningov a tým aj pomalšie budujete svaly. Určite je ťažké v niektorých momentoch nájsť psychickú rovnováhu, ale ak budete mať prospešné zvyky a každý deň sa dokážete uvoľniť, budete mať stres pod kontrolou. Ako na to? Počúvajte hudbu, spievajte si alebo tancujte. Meditujte v tichosti, prečítajte si knihu, doprajte si prechádzku v prírode, choďte na masáž...

5. Hýbte sa vždy, keď môžete
Starostlivosť o domácnosť a o vašu ratolesť vás vie vyšťaviť, a je tak možné, že na cvičenie nebudete mať absolútne žiadnu chuť. Preto je potrebné hýbať sa čo najviac v priebehu dňa. Schody uprednostnite pred výťahom, keď čakáte za sporákom urobte si pár drepov, venujte sa s deťmi aktívnej zábave. Fyzická aktivita = endorfíny.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist