Ovsená kaša však svojou chuťou neohúri každého a po čase dokáže omrzieť aj napriek tomu, že nám dodá kvalitnú energiu, dostatočný počet bielkovín, vlákniny, vitamínov a minerálov. Našťastie však existujú spôsoby, ako si ju vylepšiť ďalšími zdravými ingredienciami. Ponúkame vám týchto šesť:
1. Banán
Aj vám napadne asi ako prvý banán. Týmto ovocím si oživíte ovsenú kašu, ktorá bude o čosi sladšia a chutnejšia. Banány pritom majú schopnosť zlepšiť vám náladu, čo je tiež veľmi vhodné na začiatku dňa. Tiež vám dodá energiu.
2. Jablko
Častou alternatívou k banánu je jablko. Môžete si ho nakrájať alebo nastrúhať. Odporúčame so šupkou, v ktorej sa skrýva to najcennejšie. Vďaka jablku získate navyše flavonoidy a vlákninu. K jablku sa hodí aj troška škorice.
3. Vanilkový srvátkový proteín
Pokiaľ zatúžite po vanilke a rýchlom dochutení, môžete využiť aj odmerku srvátkového proteínu s vanilkovou príchuťou. Pochopiteľne, zo živín tým najviac získate bielkoviny. Je to vhodná alternatíva pre tých, ktorým záleží na budovaní a uchovávaní svalovej hmoty.
4. Ľanové semená
Buď s vanilkovým proteínom alebo zvlášť môžete prihodiť do ovsenej kaše polievkovú lyžicu ľanových semien. Dodá tomu trochu jemnej, akoby orechovej chute, ktorá vás pozdvihne. Pridáte si aj vlákninu a omega-3 mastné kysliny, ktoré pomôžu vášmu zdraviu a zasýtia vás.
5. Čučoriedky
Ak sa potrebujete ovsenou kašou aj trochu osviežiť, stavte na čučoriedky. Pol šálky tohto bobuľovitého ovocia vám prinesie veľa vitamínu C. Čučoriedky sú známe tým, že prospievajú srdcu, znižujú riziko rakoviny a podporujú činnosť mozgu.
6. Tmavá čokoláda
Ak sa chcete potešiť čokoládou, môžete. Zvoľte kvalitnú tmavú čokoládu a pridajte do ovsenej kaše jeden menší pásik nasekaný na drobné kúsky. Z vašich raňajok sa stane dobrota a nič tým nepokazíte. Tmavá čokoláda v obmedzenom množstve totiž prospeje vášmu zdraviu.
Čítať ďalší článok:
Legendy kulturistiky XVI. – Steve Reeves