InstagramFacebookYoutube
Tréning

Chcete mať veľký hrudník? Tieto veci by ste nemali robiť!

28. novembra 2016
Chcete mať veľký hrudník? Tieto veci by ste nemali robiť!
Hrudník patrí medzi najobľúbenejšie svalové skupiny a je vcelku bežné, že vidíte trénovať chlapcov, ktorí síce v posilňovni drú, ale nemajú sa čím popýšiť. Ich hrudník však možno zaostáva preto, že sa dopúšťajú chýb, ktoré vám teraz prinášame.

Päť vecí, ktoré by ste nemali robiť, ak chcete mať veľký hrudník:

1. Nepreceňujte tlaky s veľkou činkou
Benčpres je veľký a obľúbený cvik. Často sa však pri budovaní svalov hrudníka preceňuje. A práve preto túto chybu spomíname ako prvú. Nekoncentrujte a pri tréningu hrudníka len na tlaky s veľkou činkou. Zapojte do tréningu jednoručné činky, meňte sklony lavičky, cvičte rozpažovania, pullovery, využívajte kladku, bradlá. Robte jednoduché kľuky. Budete tak robiť lepšie pokroky a znížite šancu preťaženia ramien, ktoré by mohlo viesť až k poraneniu.

2. Nebuďte v nesprávnej polohe
Pre maximalizovanie výsledkov je u každého cviku dôležité poznať správnu techniku jeho prevedenia. Dôležité je aj byť v tej správnej polohe. Naučte sa ju. Pri benčprese musíte mať nohy pevne na zemi, jemný oblúk v spodnej časti chrbta a lopatky pri sebe.

Článok pokračuje pod reklamou


3. Nezabúdajte na negatívnu fázu opakovania
Chyba, ktorá sa robí pri skoro každej svalovej skupine, vás uberá o pokroky aj pri tréningu prsného svalstva. Nie je všetko len o vytlačení činky. Musíte ju aj pomaly a kontrolovane spustiť do počiatočnej polohy. Ak pri tejto negatívnej fáze opakovania jednoducho činku rýchlo spustíte dole, prídete o výrazný stimul svalstva. Čím bude pohyb pomalší, tým viac ho stimulujete.

4. Neignorujte správny rozsah pohybu
Pri cvičení za účelom budovania svalovej hmoty nejde len o to, aby ste váhu dostali z pozície A do pozície B a naspäť. Musíte svaly precítiť. A aj pri cvikoch na hrudník musíte vedieť, aký rozsah pohybu máte dodržiavať. Musíte sa snažiť o to, aby ste v nich cítili svalovú napätie. Ak sa cviky naučíte vykonávať bez toho, aby ste o napätie prišli, uvidíte hlavne pri hrudníku značné pokroky.

5. Neobmedzujte sa na nízky počet opakovaní
Mnoho ľudí sa rado predvádza, a tak ukazujú, akí sú silní a zbytočne používajú ťažké váhy, s ktorými urobia jedno, dve či tri opakovania. Egom však kvalitný hrudník nevybudujete. Raz za čas môžete absolvovať tréning, v ktorom budete robiť malé množstvo opakovaní, ale inak by ste mali hrudník precvičovať v rozsahu 6 až 12 korektne vykonaných opakovaní.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist