InstagramFacebookYoutube
Zaujímavosti

Koľko tuku potrebujete spáliť, aby ste odkryli tehličky?

03. júla 2022
Koľko tuku potrebujete spáliť, aby ste odkryli tehličky?
Pekne definované svalstvo je znamením skutočného zdravia a sily jednotlivca. Ak však máte vyrysované aj tehličky, až potom sa môžete radovať z cenného víťazstva. Nie je totiž až také ľahké ich nadobudnúť.

Platí to najmä u mužov, pretože tí majú podľa vedeckých výskumov najviac podkožného tuku práve v oblasti brucha. Znamená to, že tento tuk sa spaľuje ako posledný.

Možno to nie je pre vás novinka, ale v snahe vyrysovať tehličky je to zlá správa. Ešte horšia je, že je prakticky nemožné spaľovanie tukov zamerať na určitú oblasť. Znamená to, že musíte spaľovať tuk ako celok a čakať až na koniec vašej snahy, kým sa vám začnú odkrývať svaly na bruchu.

Článok pokračuje pod reklamou


Čím nižší podiel telesného tuku máte, tým je vyššia pravdepodobnosť, že sa tehličky stanú realitou. Koľko percent tuku by ste mali mať, aby sa začali odkrývať? Najskôr začneme tým, čo je zdravé.

Už 18 až 24% hladina telesného tuku je považovaná za zdravú. Vtedy však vaše tehličky vidno len ťažko. Už sa však k ním blížite. Ak klesnete na 15 % už by mala byť viditeľná vrchná časť brušného svalstva. Nie však celé.

Keď však klesnete o dve až tri percentá, čo v tejto fáze chce veľa odhodlania a disciplíny, dočkáte sa vytúžených plnohodnotných tehličiek a vystúpite z radu. Na ich odhalenie totiž potrebujete asi šesť až 13 % tuku.

Takéto množstvo tuku má v skutočnosti len veľmi málo mužov. Väčšina z tých, ktorí sa k nemu dostanú prirodzene, počítajú svoje kalórie, vedia pracovať s bielkovinami a sacharidmi v strave, vyhýbajú sa alkoholu, sú disciplinovaní, venujú čas spánku a regenerácii, pravidelne cvičia. To musia byť aj vaše atribúty, ak sa chcete pochváliť tehličkami.

Letný režim, pôvodne z 23.04.2017.


Zdieľaj na FB Zdieľať na Facebooku

Užitočné nástroje

Výpočet: Index telesnej hmotnosti (BMI)Výpočet BMIVýpočet: Maximálna váha pre 1 opakovanieVýpočet maximálkyVýpočet: Bazálny metabolizmusVýpočet BMREnergetické tabuľkyEnergetické tabuľky
Vylúčenie zodpovednosti:
Informácie uverejnené v článkoch nie sú náhradou rád špecializovaného doktora a majú len informatívny charakter. Nezodpovedáme za zranenia a ujmy, ktoré pri ich využití nastanú. Pred ich aplikovaním odporúčame konzultáciu s lekárom alebo iným odborníkom!
SlovakFitness.sk je online magazín, ktorý začal v roku 2013 s cieľom pomôcť svojim návštevníkom vybudovať krajšie telo, lepšie zdravie a vyššie sebavedomie.

© 2013 - 2024 SlovakFitness.sk

InstagramFacebookYoutube
SlovakFitness.sk
TOPlist